’Skiftet’ med Timm Vladimir: ”Det har været sjovt at lære at være forretningsmand”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Jonatan Borring

’Skiftet’ med Timm Vladimir: ”Det har været sjovt at lære at være forretningsmand”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Først var han komiker som en del af Timm & Gordon, siden blev han skuespiller blandt andet i en stor DR-dramaserie. Men det store skifte kom, da han vandt MasterChef, som blev vejen ind til en helt ny karriere som gastronomisk iværksætter – og med tiden direktør for en stor virksomhed.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Skiftet

Et skift i livet kan komme som et lyn fra en klar himmel. Pludseligt og helt uden varseI står man ved en skillevej og skal gentænke hele sin tilværelse.

I podcasten 'Skiftet' er vært Flemming Møldrup på besøg hos en person, der har gennemgået et stort skift i deres liv. For at tale om hvordan skiftet har påvirket dem, hvad de har lært, og hvordan de er landet på den anden side.

Måske står du selv en dag i en lignende situation. I 'Skiftet' bliver du inspireret til, hvordan du med ro i maven finder dig selv i en situation, der kan virke uoverskuelig.

To store begivenheder faldt sammen i Timm Vladimirs liv. Først fik han en rolle i en stor DR-dramaserie, og samtidigt deltog han i TV3-programmet ’MasterChef’. Gennem det meste af sit liv havde han vidst, at han skulle være skuespiller, men pludselig fandt han ud af, at det var et andet sted, hans store passion lå. 

”Det var min kone, der lagde mærke til det. Selvom jeg endelig havde fået en gennemgående skuespillerrolle i ’Lykke’ på DR, kunne hun mærke, at når jeg skulle på MasterChef, havde jeg fucking ild i øjnene. Den kobling havde jeg ikke selv lavet. Og det gik op for mig, at jeg måske i virkeligheden brændte mere for madlavningen.”

Han vandt MasterChef, og det blev rygstødet til at arbejde mere med mad. Blandt andet tog han vagter som såkaldt møgpony i en Michelin-restaurant. Det er den, der er lavest i hierarkiet blandt kokkene i et køkken. 

”Jeg stod klippede 400 stilke af kørvel, som skulle bruges i en olie, og hvis man synes, det er fedt, så synes man altså, at det med madlavning er virkelig fedt.”

Det fik ham til at starte sin egen virksomhed, hvor private og andre firmaer kan komme og blive undervist i at lave mad. Han startede med at lave næsten alt selv, men i dag er den vokset til at beskæftige mere end 20 faste og omkring 80 timelønsansatte. 

Faktisk startede interessen for mad allerede, da han var dreng. 

”Jeg gik til madlavning efter skole, og det var der sgu ikke mange raske drenge, der gjorde dengang. De gik alle sammen til fodbold, som jeg altid har hadet af et ondt hjerte. Både at spille og se på.” 

Nu har han skabt en voksende forretning, og det har været en lærerig oplevelse at gå fra skuespilfaget til at være chef og virksomhedsejer. 

”Jeg er vokset op med, at al business er af det onde. Og det er stadig en blå/rød kamp indeni mig. Men når det er sagt, har det også været sjovt for mig at lære at være forretningsmand. Det er fedt at lave noget, man brænder for, men det er faktisk også fedt at tjene penge. Hvis man har en virksomhed med mange ansatte, har man også et ansvar for at have noget på bunden, så vi sikrer os, at de også har arbejde i morgen.” 

Footer graphics