Ida Auken

Ida Auken efter stressforløb: “Det var først, da jeg kom i behandling, at jeg kunne se, hvor syg jeg var”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund

Ida Auken efter stressforløb: “Det var først, da jeg kom i behandling, at jeg kunne se, hvor syg jeg var”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af podcasten ‘Skiftet’ kan du høre politiker Ida Auken (S) fortælle, hvad hun lærte af sit år med stress.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Skiftet

Et skift i livet kan komme som et lyn fra en klar himmel. Pludseligt og helt uden varseI står man ved en skillevej og skal gentænke hele sin tilværelse.

I podcasten 'Skiftet' er vært Flemming Møldrup på besøg hos en person, der har gennemgået et stort skift i deres liv. For at tale om hvordan skiftet har påvirket dem, hvad de har lært, og hvordan de er landet på den anden side.

Måske står du selv en dag i en lignende situation. I 'Skiftet' bliver du inspireret til, hvordan du med ro i maven finder dig selv i en situation, der kan virke uoverskuelig.

Da politiker Ida Auken (S) sidste år meldte sig syg med stress, havde hun en klar forventning om at være fit for fight få uger senere. Men sygemeldingen endte med at vare flere måneder.

I dette afsnit af podcasten ‘Skiftet’ med Flemming Møldrup fortæller den mangeårige politiker om forløbet op til sin sygemelding, og hvordan hun fandt sig selv igen bagefter.

“I starten troede jeg ikke, at jeg var ret syg. Det var først, da jeg kom i behandling, at jeg kunne se; “shit hvor har jeg været syg”, husker Ida Auken.

“Jeg kan ikke bære mere”

43-årige Auken har været i Folketinget i 14 år og har i mange år kørt i et højt gear. Da klimaet for alvor kom på dagsordenen i 2019, satte hun arbejdsgearet et nøk op, mens hun forsøgte at jonglere livet som mor til to. Det gik godt, indtil det gik helt galt.

“Jeg sagde til min mand, at jeg havde det rigtig dårligt. Jeg kiggede bare på ham og sagde, at jeg ikke kunne bære mere”, fortæller Ida Auken, der havde svært ved at erkende, hvor syg hun var.

I ‘Skiftet’ fortæller Ida Auken, hvordan det var at dele sygemeldingen med hele verden og opleve, at det blev breaking i de danske medier to minutter senere.

“Der var et vattæppe mellem mig og verden, som jeg kun kunne bryde igennem ved at drikke en hel flaske vin. Jeg lå i fosterstilling med tømmermænd. Det havde jeg ikke gjort, siden jeg var 25 år”, fortæller Auken.

Find mere om
Footer graphics