Min teenager deler da ikke nøgenbilleder

‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: Er du tør eller luder? (episode 2)

Eller vælg, hvor du vil lytte
Billede: Nikolaj Egestorp

‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: Er du tør eller luder? (episode 2)

Eller vælg, hvor du vil lytte

Mange piger føler sig fristede og pressede til at sende nøgenbilleder til drenge, men angsten for at blive delt holder mange tilbage fra at gøre det.

Samfund En del af serien:

Min teenager deler da ikke nøgenbilleder

’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ er en podcast om unges delinger af nøgenbilleder af sig selv og hinanden.

I otte afsnit undersøger journalist og forfatter Milla Mølgaard fænomenet. Hun kommer med helt ind på teenageværelserne, hvor unge piger fortæller, at de føler sig presset til at sende nøgenbilleder til drenge, imens drengene fortæller om, hvor normalt det er at vise billeder af piger til vennerne for at bevise, at man kan score.

Hun går på jagt i internettets mørkeste kroge, hvor det fortsat flyder med ulovligt delte private nøgenbilleder af helt unge piger, imens politiet ser magtesløse til. Hun taler med nogle af dem, der er blevet delt mod deres vilje, og hun opsøger en af dem, der har truet og presset sig til nøgenbilleder af flere hundrede piger.

Podcasten er blevet til med støtte fra Offerfonden og er udgivet i samarbejde med heartbeats.dk.

I dette afsnit besøger Milla Mølgaard 15-årige Katrine og Cecilie, der fortæller om deres dilemmaer online: For hvad gør man, når man frygter at blive udråbt til skolens luder? Og hvordan undgår man at ende i kategorien ‘kedelig og tør’?

Afsnittet giver også konkrete bud på, hvordan man som forælder kan tale med sin teenager om onlinelivets risici uden at fordømme og udskamme.

I podcasten ’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ tager journalist og forfatter Milla Mølgaard lytteren med ind på teenageværelserne, hvor unge fortæller om, hvilke normer og sociale hierarkier, der får dem til at dele sig
selv og andre online.

Podcasten er blevet til med støtte fra Offerfonden.

Footer graphics