Min teenager deler da ikke nøgenbilleder

‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: Er du en rigtig dreng? (episode 3)

Foto: Nikolaj Egestorp & Rita Kuhlmann

‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: Er du en rigtig dreng? (episode 3)

De færreste drenge går igennem deres teenageår uden på et eller andet tidspunkt at få tilsendt billeder eller videoer af andre med seksuelt indhold. Men hvem af drengene holder sådan noget for sig selv? Hvem sender videre? Og hvilke normer driver beslutningen?

Samfund En del af serien:

Min teenager deler da ikke nøgenbilleder

’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ er en podcast om unges delinger af nøgenbilleder af sig selv og hinanden.

I otte afsnit undersøger journalist og forfatter Milla Mølgaard fænomenet. Hun kommer med helt ind på teenageværelserne, hvor unge piger fortæller, at de føler sig presset til at sende nøgenbilleder til drenge, imens drengene fortæller om, hvor normalt det er at vise billeder af piger til vennerne for at bevise, at man kan score.

Hun går på jagt i internettets mørkeste kroge, hvor det fortsat flyder med ulovligt delte private nøgenbilleder af helt unge piger, imens politiet ser magtesløse til. Hun taler med nogle af dem, der er blevet delt mod deres vilje, og hun opsøger en af dem, der har truet og presset sig til nøgenbilleder af flere hundrede piger.

Podcasten er blevet til med støtte fra Offerfonden og er udgivet i samarbejde med heartbeats.dk.

Vi bliver i dette afsnit lukket ind på drengeværelset til en snak om kønsnormer, hierarkier og billeder som valuta i en digital ungdomskultur. Og vi hører eksperter fortælle, hvorfor det er på tide at begynde at tale anderledes til og om drenge, end vi gør i dag.

Podcasten er blevet til i samarbejde med Offerfonden

Footer graphics