‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: Hvordan tager jeg den svære snak med min teenager om digitale krænkelser? (Afsnit 8)

Eller vælg, hvor du vil lytte
Grafik: Line Jensen

‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: Hvordan tager jeg den svære snak med min teenager om digitale krænkelser? (Afsnit 8)

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvordan taler jeg med mit barn, hvis jeg frygter, at han eller hun bliver den næste, hvis nøgenbillede bliver sendt rundt på skolen? Hvordan hjælper jeg min teenager til at undgå at krænke andre?

Samfund En del af serien:

Min teenager deler da ikke nøgenbilleder

’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ er en podcast om unges delinger af nøgenbilleder af sig selv og hinanden.

I otte afsnit undersøger journalist og forfatter Milla Mølgaard fænomenet. Hun kommer med helt ind på teenageværelserne, hvor unge piger fortæller, at de føler sig presset til at sende nøgenbilleder til drenge, imens drengene fortæller om, hvor normalt det er at vise billeder af piger til vennerne for at bevise, at man kan score.

Hun går på jagt i internettets mørkeste kroge, hvor det fortsat flyder med ulovligt delte private nøgenbilleder af helt unge piger, imens politiet ser magtesløse til. Hun taler med nogle af dem, der er blevet delt mod deres vilje, og hun opsøger en af dem, der har truet og presset sig til nøgenbilleder af flere hundrede piger.

Podcasten er blevet til med støtte fra Offerfonden og er udgivet i samarbejde med heartbeats.dk.

De spørgsmål stiller vi psykolog Ulla Dyrløv, der har mange års erfaring som familieterapeut og har specialiseret sig i unges liv online.  

Hun giver desuden en række konkrete råd til, hvordan man som forælder kan få en konstruktiv og kærlig snak med teenagere om kombinationen af teknologi og seksualitet. Også når man møder en lukket dør. 

Footer graphics