‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: Det sker ikke for drenge. Men hvad hvis det alligevel gør? (Afsnit 7)

Eller vælg, hvor du vil lytte
Grafik: Line Jensen

‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: Det sker ikke for drenge. Men hvad hvis det alligevel gør? (Afsnit 7)

Eller vælg, hvor du vil lytte

Ahmed var 17 år, da han var til en sjov fest, hvor han på et tidspunkt stod uden underbukser. Et billede af situationen blev delt på Facebook, og i lang tid påvirkede det ham voldsomt.

Samfund En del af serien:

Min teenager deler da ikke nøgenbilleder

’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ er en podcast om unges delinger af nøgenbilleder af sig selv og hinanden.

I otte afsnit undersøger journalist og forfatter Milla Mølgaard fænomenet. Hun kommer med helt ind på teenageværelserne, hvor unge piger fortæller, at de føler sig presset til at sende nøgenbilleder til drenge, imens drengene fortæller om, hvor normalt det er at vise billeder af piger til vennerne for at bevise, at man kan score.

Hun går på jagt i internettets mørkeste kroge, hvor det fortsat flyder med ulovligt delte private nøgenbilleder af helt unge piger, imens politiet ser magtesløse til. Hun taler med nogle af dem, der er blevet delt mod deres vilje, og hun opsøger en af dem, der har truet og presset sig til nøgenbilleder af flere hundrede piger.

Podcasten er blevet til med støtte fra Offerfonden og er udgivet i samarbejde med heartbeats.dk.

Men Ahmed talte ikke med nogen om det. For det at stå frem som ‘offer’ eller ’krænket’ kan være virkelig svært, hvis man er dreng. Det til trods for at drenge lige så ofte som piger bliver delt videre uden samtykke.

I afsnit 7 af ‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ folder Ahmed sin fortælling ud, og vi kigger nærmere på, hvad der sker, når digitale krænkelser rammer unge fyre.

Podcasten er støttet af Offerfonden.

Footer graphics