Øje

‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: På jagt efter Mathilde i internettets mørke kroge (episode 5)

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’: På jagt efter Mathilde i internettets mørke kroge (episode 5)

Eller vælg, hvor du vil lytte

Flere end 800 danske kvinder og piger ligger lige nu nøgne i et onlinekatalog på nettet mod deres vilje. Her kan man bytte sig til deres billeder ved selv at dele noget intimt af andre.

Samfund En del af serien:

Min teenager deler da ikke nøgenbilleder

’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ er en podcast om unges delinger af nøgenbilleder af sig selv og hinanden.

I otte afsnit undersøger journalist og forfatter Milla Mølgaard fænomenet. Hun kommer med helt ind på teenageværelserne, hvor unge piger fortæller, at de føler sig presset til at sende nøgenbilleder til drenge, imens drengene fortæller om, hvor normalt det er at vise billeder af piger til vennerne for at bevise, at man kan score.

Hun går på jagt i internettets mørkeste kroge, hvor det fortsat flyder med ulovligt delte private nøgenbilleder af helt unge piger, imens politiet ser magtesløse til. Hun taler med nogle af dem, der er blevet delt mod deres vilje, og hun opsøger en af dem, der har truet og presset sig til nøgenbilleder af flere hundrede piger.

Podcasten er blevet til med støtte fra Offerfonden og er udgivet i samarbejde med heartbeats.dk.

Mathilde Bugge er en af dem, og hun ved ligesom de mange andre kvinder og piger ikke, hvad der bliver byttet og delt af hende. Vi tager sammen med en privat efterforsker ud på ‘the dark web’ for at finde billederne og får indblik i en verden fyldt med ulovligt delt materiale af danske piger og kvinder.

Footer graphics