“Det er rart at vide, man også får nogle nye venner på et tidspunkt”. Det ville Mikkel Klint Thorius gerne have vidst, da han var yngre.
At forstå sig selv i henhold til andre og at indgå i grupper eller gruppedynamikker er en grundlæggende del af det at være ung. Men hvordan får man vennegruppen til at spille? Hvor går grænsen mellem venner og kollegaer? Og hvad gør man, hvis man er træt af at være nederst i hierarkiet?
I denne episode snakker radiovært Signe Amtoft og digter Caspar Eric om, hvad de ville ønske, de havde vidst om venskaber, da de selv var unge og grønne. Signe fortæller om, hvordan hun selv har “vennedatet”, og de vender fælles, hvordan man slår op med en ven. Caspar fortæller om maskuline fællesskaber og problemet ved ‘bare lige at løse problemet som drenge’.
“Du er blevet 26. Du har ikke fri klokken 14.00 længere. I mødes ikke naturligt, I er måske i gang med at få børn. Det ikke fordi I ikke er venner – Det kræver bare en indsats nu!” Siger Mikkel Klint Thorius, om det at jonglere voksenlivet og venskabet.
Ens venner skal ikke være ens psykolog, men hvordan gør man, når folk man holder af har det virkelig svært? Hvordan håndterer man, hvis ens venner føles som en ‘to do’-liste? Disse dilemmaer bliver vendt i en snak om dyrt købte erfaringer, gode råd til studiestart, samt hvordan man sørger for at holde liv i vennegruppen.
LYT OGSÅ TIL:
Podcasten er sponsoreret af streamingtjenesten Studybox, der tilbyder de studerende fuld adgang til deres studiebøger med et abonnement.