Morgenbeats: Det er ikke let at være nogen. Heller ikke Elon Musk

Velkommen til din sidste uge i november, inden det hele bliver skingrende jule-vanvittigt. Der er nok at glæde sig over.

1. Gamle gangstere i ung hud

Det påstås, at den nye gangsterfilm af Martin Scorsese er en af de bedste fra mesteren i mange år, men det tillader vi os nu alligevel at være ret skeptiske over for, når nu vi taler om manden, der både har givet os ‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’, ‘Cape Fear’ og mange andre klassikere. Det påstås også, at nu 78-årige Scorsese først sagde ja til at lave ‘The Irishman’, da han så, hvordan en helt ny computergenereret anti-age-teknik kunne forynge skuespillere som Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci og Harvey Keitel. Jaja. Morgenbeats er også skeptisk over for den slags nymodens unoder fra ældre mænd, men lad os nu se. Og mon man kan prøve det selv i virkeligheden?

2. Skilsmissespas

Vi var faktisk nogen, der i midten af 00erne grinede os i søvn over den britiske comedy-serie ‘Little Britain’ med ikoniske karakterer som Lou og Andy, den homofobiske, “only gay in the village”, Daffyd Thomas og den racistiske Majorie Dawes, som alle blev spillet af Matt Lucas (den lave og skaldede) og David Walliams (den høje og goofy). Siden kom den amerikanske spinoff, som vi ikke behøver tale om, men for nylig lavede Lucas og Walliams en særlig Brexit-udgave, som blev sendt 31. oktober – dagen hvor den store euro-skilsmisse som bekendt skulle have fundet sted – men nu da dagen er udskudt til 31. januar, har du en chance for at høre BBC 4-hørespillet lige her i dine Morgenbeats.

3. Oh my fucking god!

Det er ikke let at være nogen. Heller ikke Elon Musk, den stakkels mand, der bare vil gøre noget godt for os allesammen, har gået så grueligt meget igennem de seneste år, og så sker det her! Hans splinternye, superduper, skudsikre, vandtætte, idiotsikre Cypertruck kunne så alligevel ikke helt stå distancen… og så er der ikke så meget andet at sige end… oh my fucking god.

4. Godter fra Nicks cave

Heartbeats-boss Le Gammeltoft er normalt ikke en fangirl, som er til fals for alle mulig gennemsnitlige kendis-typer. Men da hun engang spottede Nick Cave og hans langskæggede Bad Seeds-sidekick, Warren Ellis, tværs over morgenmadsbuffeten på Hotel Scandic i Horsens, hvor de to hulemænd indtog en nærende morgenmad af sort kaffe og heroin, tog den yngre Gammeltoft mod til sig og fik sit billede – hvilket egentlig overhovedet ikke har noget at gøre med, at Den Sorte Diamant til foråret er aktuel med udstillingen, ‘Stranger than kindness’, som åbner 23. marts næste år og kører til efteråret 2020. 300 genstande fra Caves egen samling – kunstværker, håndskrevne tekster, litteratur, fotografi, video, kulisser, rekvisitter og personlige genstande – kan ses, og publikum bliver sluset ind i udstillingens otte rum i hold. Derfor anbefales det at købe billet på forhånd. Le har allerede gjort det.

5. Så sig dog tak!

På torsdag er det igen tid til at sige tak, og hvis du spørger, “for hvad?!”, så minder vi dig lige om, at du for få år siden også spurgte “hallow-hvadfornoget?”, når nogen nævnte en eller anden amerikansk klæd-ud fest. Så vi gætter på, at det dér med forstoppet kalkun, gravy, cranberry sauce, mashed potatoes og alt det ståhejs efterhånden også er ved at blive adopteret til en dansk helligdag. Så du kan lige så godt vænne dig til fremover at fejre Thanksgiving 28. november.

6. Bossen i biffen

Der har været en del palaver om Bruce Springsteen her på det seneste. Manden er jo blevet 70, og så har han for nylig udgivet et nyt – og ret fremragende – album med titlen ‘Western Stars’. Nu kommer der mere. For Bossen er guddødeme sprunget ud som filminstruktør, vel at mærke på en film om ham selv, hvilket kommer os alle sammen til gode på torsdag 28. november, hvor ‘Western Stars’, som både er en dokumentar- og koncertfilm, har biografpremiere. Bare traileren får det til at lugte af præriestøv og cowboyhest her på redaktionen. Og så er spillemanden tilsyneladende nået op i en alder, hvor han udelukkende deep talker som fx: “It’s easy to lose yourself, when you never find yourself”. Dybt. Vi kommer.

7. Det er mig, sagde hunden

Abraham Maslow, ham med pyramiden, ville vende sig i sin grav i rendyrket cringe ved synet af denne tingest. Men i 2019  er PawCall altså en ting, der findes. Der er kort sagt tale om en form for fastmonteret FaceTime-gadget, som dit kæledyr kan bruge til at ringe dig op, mens du er på arbejde. Så kan I lige sludre lidt om, hvorfor et hundeliv egentlig er så træls og hvornår du kommer hjem igen. Hvis vuffi er en ræddi god dreng og ikke ligger i sofaen og savler, kan du affyre en lille godbid fra en indbygget katapult. Smart, javist.Nu til dags ved vi bare godt, at ‘smart’ er synonym for en træls, dyr ting. Men skal du give én hadegave i år, så giv los på poten. Og nej, det her er ikke en reklame for noget som helst. Slet ikke en hund. 

Footer graphics