Thor Farlov Citybois
Thor Farlov fra Citybois medvirker i første episode af 'CENTRUM' Foto: Jesper Christensen

Instruktør beder om hjælp: Ny ungdomsserie om livet under coronaen skal skrives af unge selv. Og det er nu!

Instruktør Jonas Risvig lancerer nu ungdoms-webserien ‘CENTRUM’, der skal optages i to afsnit om ugen og udgives under coronakrisen. Første afsnit er ude, men fremover skal serien skrives videre af de unge selv.

På sin vis har coronakrisen vist os, at vi gerne vil hjælpe hinanden, når lokummet brænder. Vi handler for eksempel gerne for naboen og de ældre, og vi nødpasser måske også hinandens børn indimellem, men der er også grænser. Vi skriver ikke ligefrem hinandens tv-serier.

Ikke endnu i hvert fald. Men fra nu af skulle det meget gerne blive tilfældet for den danske instruktør Jonas Risvig, der har kastet sig ud på dybt vand.

I dag udkommer første afsnit af hans ungdomsserie ‘CENTRUM’, som skildrer livet under coronakrisen for den generation, der lige nu har fået deres sidste skoledag aflyst og samtidig ikke kan ses med deres første kærlighed.

Men Jonas Risvig vil ikke selv skrive serien. Det skal unge danskere i alderen 13-18 år stå for, og så skal han nok optage den – i to afsnit om ugen såmænd, som udgives gratis ugen efter.

Brandvarme skuespillere

Rollelisten er til gengæld på plads med adskillelige varme navne som Alex Høgh Andersen, Mick Øgendahl, Andreas Jessen, Thor Farlov, Stephania Potalivo, Marie Boda, Roberta Reichhardt og forfatteren Thomas Korsgaard, der skal spille overfor et hold af nye, uprøvede skuespillere.  

Forhåbningen er at ‘CENTRUM’ bliver den mest aktuelle og nøjagtige spejling af livet som ung i en tid med afstand, forklarer instruktøren.

“For de unge er alt gået stå under krisen. De store begyndelser og afslutninger i skolen og gymnasiet, som de har set frem til, er væk. Og hvis man før syntes, det var svært at få et kys af den, man godt kan lide, er det umuligt nu. Det sætter gang i mange tanker, som jeg gerne vil dramatisere og med stor ydmyghed gerne bekræfte de unge i med ‘CENTRUM'”, siger Jonas Risvig.

Webserien udkommer på ubestemt tid på instruktørens Youtube-kanal både tirsdag og torsdag, og efterfølgende kan man downloade et hjemme-kit med udstyrslister, manuskripter, musik og grafik, så man selv kan lave afsnit derhjemme, hvis man har lyst.

Footer graphics