Foto: Shutterstock

Hvordan fanger man en djævel i opløbet?

Måske skal vi til at tale med unge om spilledjævlen, der er en afhængighed, som kan ramme som narko og alkohol. Og så tager Morgenbeats til modeuge og ser på skøre russere på Instagram.

I denne uge har vi haft premiere på en helt fantastisk podcast, der hedder ’Min søn har en djævel’. Her fortæller Heartbeats’ egen Thomas Stokholm om, hvordan hans søn Bastian blev fanget af en spilledjævel og endte med at spille mere end 100.000 kroner væk. Men spilafhængigheden kostede ikke kun kontanter. Det var også ved at ødelægge Bastian og familiens liv og tillid til hinanden.

I podcasten stiller Thomas det helt relevante spørgsmål, som enhver forælder vil stille: Hvordan kunne det komme så vidt?

I de kommende uger vil vi bringe flere artikler, der gør os klogere på emnet, og her mener en af de tidligere afhængige, at alle forældre skal tage en forebyggende snak om spil, som man gør det med alkohol og stoffer.

Det er vigtigt, for spilledjævlen er lumsk. Og som de siger i filmen ’Usual Suspects’: ”Djævlens bedste trick er at overbevise verden om, at han ikke eksisterer”.

Jeg har selv en søn på 11 år, og for ikke så længe siden købte jeg et skrabelod med ham, da vi var ude at købe ind. Det var en hyggelig lille ting, vi kunne gøre sammen, og han syntes da også, det var sjovt – ikke mindst da vi vandt indsatsen igen. Jeg tænkte ikke videre over det, men to dage senere fortalte han mig, at han med sin ven havde forsøgt at købe et nyt skrabelod. På eget initiativ. Det havde han (heldigvis) ikke fået lov til nede i kiosken.

Men det viser, hvor hurtigt børn fanger attraktionen i spil. Ikke mindst fordi meget af hans liv allerede handler om at vinde. Han spiller elitefodbold, og når han ikke er der eller i skole, bruger han det meste at sin tid på at spille PlayStation. Eller vædde med sine venner om småting.

Han er kun 11 år og helt igennem en god dreng. Men måske er det alligevel tid til en snak.

Af Emil Norsker

Modeugen er tilbage

Hvis du ikke helt forstår, hvorfor alle omkring dig denne uge pludselig har afblegede øjenbryn og er iklædt noget fra Bamse og Kylling, kan vi bekræfte: Ja, der er modeuge. Den halvårlige uge, hvor alle panikshopper ødelagte t-shirts til 4.000 kroner og lyserøde latexbukser i håb om at blive spottet af en streetstyle-fotograf. Og ja, vi kan også bekræfte, at Heartbeats selvfølgelig vil dække selveste Fashion Week på behørig vis. Glæd jer!

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

De er skøre, de russere

Lige nu har de stillet 100.000 tropper op ved grænsen til Ukraine og truer med både kold og varm krig. Og det er ikke det eneste sted, de laver tossede ting. De har længe leveret noget af det mest mærkelige indhold til internettet, hvad enten de kravler op på høje bygninger eller viser deres sindsyge Tinder-billeder. Og nu kan man se endnu flere mærkelige sider af det store land på denne vilde Instagram-profil.

https://www.instagram.com/p/CZP2nbzPmlp/

Busstop-paradis

Der findes få ting, der er kedeligere end at vente på bussen. Kommer den, kommer den ikke? Og gad vide, hvad alle de andre omkring én kigger på nede i deres telefoner? Måske vi skulle lade os inspirere af disse utraditionelle busstoppesteder rundtomkring i Storbritannien. En blød stol, et gammelt eksemplar af Bridget Jones og måske en medbragt kop kaffe. Så får man pludselig lyst til at vente på den næste bus. Eller falde i snak med dem, der nu skulle komme forbi i stedet for at scrolle febrilsk gennem Instagram i forsøget på ikke at kede sig i syv minutter. 

Det bedste fra Heartbeats

Udvalgt af Emil Norsker

Som jeg nævnte i indledningen, kan jeg ikke anbefale vores podcast ‘Min søn har en djævel’ nok. Hvis man efter at have hørt det, spørger sig selv, hvorfor Thomas Stokholm føler behov for at fortælle en historie, der kommer så tæt på, så forklarer han det fremragende her:

Alt åbner igen. Alle kan fra i dag boltre sig i nattelivet og på spillestederne, men er de klar til at lukke festhungrende gæster ind? Ditte Lynge har ringet rundt til en række af hovedstadens førende steder, og selv om der er udfordringer, er de glade.

“Det bliver den nytårsaften, vi aldrig fik,” som en af dem siger.

Vi har alle glædet os til at komme ud (ikke mindst alle os, der har haft corona her i januar), men selv om det kan være fristende at tage børnene med, bør man måske overveje, om små børn er klar til en Michelin-oplevelse. Ikke kun for deres skyld (de kommer til at kede sig bravt), men også for nabobordene, der har betalt mange tusinde kroner for en kulinarisk oplevelse. Det er dejligt med børn i restaurationslivet, men de skal opføre sig, så alle kan være der. Det fortæller Ditte Giese meget præcist i denne klumme:


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics