Kulden sniger sig ind i Københavns gader. Det samme gør gløgglysten.
I hvert fald blandt de 14 deltagere til dette års uofficielle danmarksmesterskab i gløgg, som finder sted i TorvehallerneKBH søndag den 17. november.
Sidste års store vindere, Oliviers & Co., stiller op igen, men de forsvarende mestre får kamp til stregen, når de blandt andet skal brygge imod de tredobbelte vindere fra Noorbohandelen, destilleriet Nordic Ethanol og Gløggonauterne.
Blandt deltagerne er der både plads til de såkaldte ’selvudnævnte gløggologer’ og glade hjemmebryggere. Hver deltager skal minimum medbringe 15 liter gløgg, som tilberedes hjemmefra og serveres for både dommere, publikummer og ’folkets jury’, som består af særligt entusiastiske gløggsmagere.
Dette års dommerpanel består af podcastvært Esben Bjerre, dessertkok Marie Havnø Frank, Solfinn Danielsen fra Rødder & Vin og sommelier Luna Hjerming.
Gløggen vurderes ud fra parametrene julekrydderier, smag og indre varme.
Mesterskabet er blevet en årlig tradition, siden GRØD-manden Lasse Skjønning Andersen og den ukronede pizzakonge Gorm Wisweh første gang i 2014 satte gang i gryderne og skabte den uofficielle danmarksmesterskab. Og dermed skal den tiende vinder nu kåres.
Den første vinder nogensinde var bagedystdommer Katrine Foged. Om det var gløggen med appelsinskal, ingefær og portvin, som sendte hende direkte ind i bedste sendetid i ‘Den Store Bagedyst’ tre år senere, vides ikke.
Men én ting er helt sikkert: Der er glohed gløgg i gryderne, brygget efter bedste evne, på søndag.
Og som publikum er det gratis at deltage, men gløggen skænkes kun til besøgende over 18 år. Arrangementet løber af stablen i TorvehallerneKBH fra 13.00 til 15.30 søndag d. 17.