Grafik: Mia McCaul

Årets person, årets svaber og årets tudetur: Her er listen over alt det, vi ikke kan glemme fra 2022

‘Årets bedste’-opremsninger er en elsket december-disciplin. Her kommer vores (k)ærlige, brutale, halv-voksenmobbende liste over 2022’s vindere og tabere.

Årets hovedpude

Først bliver du ufrivilligt model i Pernille Vermunds valgkamp, og så bliver du spist af Pernille Vermund. Dyrevelfærd nu!

vermund

Årets ‘det-sagde-hun-også-i-går’

Jyllands-Posten for helvede… Det er et interview med en museumsdirektør. Is på.

Årets DSHOIG

Årets iscenesatte tudetur: Claus Meyer

Kokken Claus Meyer gav helt slip og filmede det, da hans idol Roger Federer spillede sin sidste tenniskamp. Ingen fattede, hvad der foregik.


Årets offer: Poul Madsen

Vi foreslår et fakkeloptog og en hastelov for de rigmænd og rigdamer, der døjer med mobildækningen i deres penthouse-lejligheder. Mediemænd som Poul Madsen kan jo ikke arbejde hjemmefra.

Årets offer

Årets nye model: Martin Kongstad

Overraskende at se den altid så velklædte flâneur Martin Kongstad i en dunjakke fra Mads Nørgaard, som han formentlig aldrig nogensinde kommer til at iføre sig igen.

Årets model

Årets svaber: Tobias Rahim

Tobias Rahims generøse diller i hans store dickpic-digtsamling. Alt ved den mand er tilsyneladende stort.


Årets stakkel: Metteliva

Tænk at blive tvunget helt ud til Brønshøj! Hvad bliver det næste? At man kan hedde Anne-Metteliva OG bo i Bagsværd? Samfundet er grotesk.

Metteliva boligoffer

Årets politiske meme

Se det på den lyse side, venner. Solen skinner. Og to ud af tre kom i regering.

Årets meme

Årets DILF-selfie: Matthias Hundebøll

Rockfar Mattias Hundebøll satte med sit state of the art bollehår og slik-fisse-mimik brand i Instagram-segmentet af barselskvinder og hjemmepassere.

mattias hundebøll

Årets streaming-massepsykose: ‘House of the Dragon’

Det tydeligste eksempel på, at der på et eller andet fucked up tidspunkt er gået noget galt i vores civilisations intellektuelle udvikling: At vi ser på drager, som var vi en bunke rollinger.

Årets massepsykose

Årets it’s complicated: Lasse Rimmer og Line Hoffmeyer

Hvad foregår der med de ugentlige parforholdsopdateringer i pressen fra dette par? Så er de sammen, så er de venner, så er de skilt. We get it, men også: we don’t fucking care.

Årets it's complicated

Årets edgy valgflæsk: Kristendemokraterne deler kebab ud

Under paroler som ‘Kebab Tour 2022’ og ’Stop al pølsesnakken’ delte partiets kandidater gratis kebab ud. Rygtet går, at det endda var krydret med spidskommen.


Årets Tik-Tok daddy: Alex Vanopslagh

Da Liberal Alliance gik efter de unge vælgere og snigløb hele folketinget på SoMe-fronten. Karsten Hønge er vist stadig i gang med finde ud af, hvordan man logger ind på Facebook.

Årets Tik-Tok

Årets appetitvækker: Moderkage

Da Emmerys markerede mors dag med en “Moderkage”, fordi ingen chefer fra marketing havde været på arbejde den dag.

moderkage emmerys

Årets trophy-par: Katherine Diez og Adam Price

Et moderne eventyr, der bliver ved med at give. Bogbitchen fandt endelig en, der kan finde ud af at lave boeuf bourguignon ordentligt, og madøret fik sin sild.


Årets I-kan-rende-mig: Cecilie Beck

Mænd er bare mest frugtbare, når de er i kørekortsalderen. Beck ved godt, at mænd har libido som en baguette i 20’erne, og at der går surdej i den, så snart de fylder 30.

Årets I kan rende mig
Cecilie Beck
Foto: Miklos Szabo/ TV 2

Årets drømmejobskifte: Nick Hækkerup

Det vakte kæmpe undren. Men oven på sådan en minkskandale er det kun menneskeligt at tage sig en bette øl. Hver dag. Resten af livet.

Årets jobskifte

Årets ‘det-man-siger-er-man-selv’: Pia Kjærsgaard

Da Kjærsgaard anklagede alle DF-afhopperne for at være “sølle, selvcentrerede og forræderiske,” men behændigt glemte, at hun selv startede DF ved at afhoppe fra Fremskridtspartiet.


Årets boomer: SVM-regeringen

Alle strømninger i samfundet peger i retning af en befolkning, der vil arbejde mindre og gøre op med det forbandede hamsterhjul, men Mette F. og co. sløjfer en feriedag.

Foto: Mikael Rieck

Årets overraskende comeback: Badminton

Samtidig det mest kortvarige comeback. Nu taler ingen om badminton igen. Meget fedt faktisk.


Årets minoritetsforrædere: Dansk Regnbueråd

En flok homoer fik nok af disco, woke og trans-halløj og lavede deres egen skakklub. Danskernes trang til at lave klubber, partier og foreninger er balstyrisk.


Årets CIS-mand: Allan

Hur, hur, hur! Det bliver lange fængselsdomme til mænd med bæreseler fra nu af.

Årets CIS-mand
Desværre blev det kun til 66 personlige stemmer til Allan Beier i Brønshøj-kredsen

Årets frafaldne feminist: Ekaterina Krarup Andersen

Der nu forsager sin feministiske fortid, hengiver sig til hjemmebag, børnehold og syning af forklæder. Man har et standpunkt, indtil man har skrevet en bog om det og været i ‘Go’aften Danmark’, OG SÅ SKIFTER MAN.


Årets akademiker-panik: ChatGPT

På fem dage fik denne bot ødelagt middelmådig journalistik, skriftlige afleveringer i uddannelsessektoren og ligegyldige DJØF-rapporter overalt. Fremtiden er her, og AI har taget dit job.

Det startede ellers så uskyldigt… RIP Clippy.

Årets mest 2022 software-opdatering: iOS 15.4

Nu kun en fordel for butiksrøvere, der lige skal tjekke mail, inden de nupper kassen.


Årets tweet: Fastelavnsbollesyndromet

Det er en tragedie på 140 tegn, men sandheden gør altid ondt.


Årets person: Kageperson

Lagkagehuset ville gøre det muligt for deres kunder at bestille en kage, som ikke befandt på det binære kønsspektrum, og så brød helvede løs. Den slags skal private virksomheder ikke selv bestemme. Fluekneppere vil dog mene, at hovedpersonen godt kunne trænge til en mere androgyn klipning.

Foto: Lagkagehuset/Henrik B

Årets ‘nu er det hele gået for vidt’-shitstorm: TV2

Tv-kanalen droppede at vise Pyrus, men glemte, at nogen faktisk er fans, som har medbestemmelse i sådanne situationer. Hvorfor Sorte Sambo overhovedet skulle være inde i en flødebolle, talte ingen dog om.

Årets Hella Joof: Morten Albæk

Her er IKKE en falsk sandhed: Dansken skal altid bruge en selvhjælpsfilosof op til jul. Denne gang faldt valget så på en en-til-en kopi af en italiensk ex-fodboldstjerne fra Vendsyssel. Stor energi.

Foto: Jerichau Production
Find mere om
Footer graphics