Foto: Shutterstock

SoundCloud laver TikTok for musik

Streamingtjenesten SoundCloud lancerer en ny ‘Discovery’ funktion, hvor du i ægte TikTok-stil, kan swippe dig igennem musik. Planen er, at algoritmen lærer dig og din smag at kende og giver dig bedre forslag til nye kunstnere at udforske.

TikTok har taget verden med storm og er lynhurtigt blevet et af de mest populærere sociale medier. Med deres karakteristiske vertikale-flow af videoer, du som bruger swipper dig igennem. Vi har allerede set andre sociale medier tage designet til sig. Tænk bare på Facebooks ‘watch’ eller YouTubes ‘shorts’.

Men nu ruller musikstreaming-tjenesten SoundCloud deres egen udgave ud. Tanken er, at man går ind under ´Discovery´-taben på sin SoundCloud app, og så kommer der 30-sekunders udpluk af sange i en lind strøm. Afhængigt af, hvor længe du hører en sang, før du swipper videre, vil algoritmen så tilpasse sig din smag, så du får mere musik, du må formodes at kunne lide.

Du vil så kunne trykke på ‘like’, hvis du vil gemme sangen til senere, ‘add’, hvis du vil sætte sangen direkte ind på en playliste, eller ‘play’, hvis du bare vil hoppe over til kunstnerens side og afspille hele sangen.

Foto: SoundCloud

I øjeblikket er der kun tale om en beta-version fra SoundCloud. Det er kun udvalgte brugere, der har fået adgang til den nye feature, og det lyder på SoundCloud som om, at algoritmen ikke vil være så avanceret endnu. De udtaler selv ifølge techcrunch.com, at ”(musikken) vil blive anbefalet ud fra din musiksmag og lyttehistorik. Appen vil også fortælle hvorfor, så for eksempel, fordi du følger kunstner A, eller fordi du likede kunstner B.”

Algoritmen er ikke offentlig tilgængelig, så det er ikke klart, i hvilken udstrækning den lærer om dig. Men på baggrund af udtalelserne fra SoundCloud, lyder det mest realistisk, at den bare måler på, hvor lang tid du kigger med, og om du ´’liker’´’ og trykker ‘follow’.

Der er andre mindre platforme, der har leget med lignende designs. Streamingplatformen Resso har en funktion, hvor man skal swippe mellem musik, men du hører hele sangen. Modsat har man hos streamingplatformene Smores og HotDrop, en discovery-funktion af en masse små udklip fra sangene. Men SoundCloud er både den første store streamingsplatform, der forsøger sig med det, og samtidig den første der kombinerer begge funktioner.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår funktionen bliver tilgængeligt for alle brugere på SoundCloud appen. Men beta-testningen er i gang nu og er lagt ud til offentligheden. Så det varer næppe længe, før vi alle kan få glæde af det.

Find mere om
Footer graphics