‘President of the United States’: USAs anden præsident John Adams var en betydningsfuld lille kolerisk mand

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘President of the United States’: USAs anden præsident John Adams var en betydningsfuld lille kolerisk mand

Eller vælg, hvor du vil lytte

Vi fortsætter granskningen af de amerikanske præsidenter med nummer to i rækken, nemlig John Adams, som skulle udfylde tomrummet efter George Washington.

Samfund En del af serien:

POTUS

POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen ser sammen med deres gæster nærmere på disse store personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.

Tomrummet efter USAs første præsident George Washington var enormt. Måske var hans efterfølger John Adams simpelthen for fysisk klejn til at udfylde det tomrum. I hvert fald blev Adams ikke genvalgt, da hans første periode som præsident var overstået. Til gengæld er han ikke en mand helt uden betydning. Han holdt USA ude af en lurende væbnet konflikt med Frankrig, og så forfattede han nogle ekstremt kærlige breve til sin hustru, som i sig selv er læseværdige.

I studiet er Niels Bjerre Poulsen, Associate Professor i amerikanske studier ved Syddansk Universitet.

Find mere om
Footer graphics