Calvin Coolidge

‘President of the United States’: Calvin Coolidge kunne gennemføre et middagsselskab uden at ytre et eneste ord

Foto: Library of Congress

‘President of the United States’: Calvin Coolidge kunne gennemføre et middagsselskab uden at ytre et eneste ord

Præsident nummer 30 i rækken, Calvin Coolidge, blev kaldt for ‘Silent Cal’, men måske gemmer der sig noget inden under det stille ydre. Vi kigger nærmere.

2. august 1923 dør præsident Warren G. Harding under en rejse i San Francisco, og hans vicepræsident, Calvin ‘Silent Cal’ Coolidge, bliver svoret ind i præsidentembedet. Hvis Hardings præsidentskab var skandaleombrust, fremturende og udadvendt – ja så var Coolidges det modsatte. Coolidge var nemlig en mand af få ord, der efter sigende kunne gå hele middagsselskaber igennem uden at ytre et eneste. Til trods for det så var han også en mand, der var glad for taler, og var således den første præsident til at gøre flittigt brug af radiomediet.

Hans embedsperiode er præget af forbudstiden i de buldrende 20’ere med en økonomi, der stormede fremad. Derfor blev han også kanoniseret af en del Reagan-republikanere i 1980’erne, hvor Coolidges omdømme blev omskrevet.

I studiet er Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen fra Kongressen.com og indenrigsanalytiker fra samme medie Mads Høeg-Mikkelsen.

Find mere om
Footer graphics