Herbert Hoover

‘President of the United States’: Herbert Hoover var en succeshistorie lige indtil det store børskrak i 1929

Foto: Library of Congress

‘President of the United States’: Herbert Hoover var en succeshistorie lige indtil det store børskrak i 1929

Præsident nummer 31, Herbert Hoover, havde alle forudsætningerne for at blive en succesfuld præsident. I stedet blev han symbolet på depressionen.

Få personer har været lige så kvalificerede som Herbert Hoover til at besidde præsidentembedet. Men få mennesker har fået tildelt så svære omstændigheder til at lykkes i, som USA’s præsident nummer 31. Efter at have oplevet succes hele sit liv, som krigshelt under 1. verdenskrig i Belgien, hvor han arrangerede nødhjælp til den belgiske befolkning, siden som handelsminister under Harding og Coolidge, og valget til præsident i 1928 var der store forventninger til Hoover. Da det store børskrak ramte USA i oktober 1929, reagerede han dog for langsomt.

Hoover er efterfølgende blevet stærkt kritiseret for at forsøge at lade markedet regulere sig selv, og taber da også valget i 1932 til Franklin D. Roosevelt, som ender med at få vendt økonomien. Vi kigger nærmere på kritikken og Herbert Hoovers eftermæle.

I studiet er Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen fra Kongressen.com og Niels Bjerre Poulsen, lektor ved center for amerikanske studier på SDU og forfatter til adskillige bøger om amerikansk politik og historie.

Find mere om
Footer graphics