’Tung bagage’ med Morten og Katrine: ”Når det ikke lykkes at blive gravid, sætter det mange tanker i gang”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

’Tung bagage’ med Morten og Katrine: ”Når det ikke lykkes at blive gravid, sætter det mange tanker i gang”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne podcast møder vi Morten og Katrine, der har et brændende ønske om at blive forældre. Men sundhedsmyndighederne kræver, at Katrine skal ned i vægt, hvis fertilitetsbehandlingen skal lykkes.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Tung Bagage

Det er et problem at være tyk, mener et flertal af danskerne. For samfundet og den enkelte. Men hvordan er det for de mennesker, der kæmper med vægten og ikke mindst føler tyngden fra omverdens blikke og fordomme?

I denne podcast taler vi med en række helt forskellige danskere. De har alle det til fælles, at de på et tidspunkt har måttet bære på en tung bagage. Det kan være, at eksempelvis for mange kilo har forhindret fertilitetsbehandling, eller det har betydet, at man måtte udholde hånlige kommentarer – enten fra omverdenen eller dem selv.

Vi hører deres historier, taler med deres nærmeste og møder psykolog, Maja Humle, der vil forsøge at lette deres vej en smule.

Podcasten er sponsoreret af Novo Nordisk.

Morten og Katrines største ønske er at få et barn, men lige nu står vægten i vejen.

Katrine har altid været lidt større end sine veninder. Derudover har hun ’PCO’, der kan lede til infertilitet. Da Katrine ikke har fået sin menstruation, da hun er 18-19 år, går hun til lægen:

”Gynækologen sagde til mig, at jeg var overvægtig, havde PCO, og så gav hun mig en folder omkring emnet. Hun gav mig p-piller (der stabiliserer menstruation, når man har PCO) og sagde, at når jeg skulle have børn, så skulle jeg bare gå til lægen.”

Morten og Katrine møder hinanden, da de begge er midt i tyverne. Hun smider hurtigt p-pillerne, da hun ved, at hun potentielt kan have svært ved at få børn.

”Jeg var 28 år, og vi tænkte, at vi lige så godt kunne gå i gang med at prøve. Og der skete absolut ingenting,” fortæller Katrine.

Parret beslutter sig for at opsøge hjælp efter at have prøvet på den naturlige måde i to år. Men her får de at vide, at Katrine skal tabe sig en del, før de kan få behandling. Her starter Katrine og Mortens fertilitetsrejse gennem det offentlige og det private.

”Når det ikke bare lige lykkes, sætter det mange tanker i gang. Det er hårdt og hårdt at se sin partner være ked af det,” fortæller Morten.

På dagen hvor denne podcast blev optaget, havde Morten og Katrine lige afsluttet deres tredje inseminationsforsøg, der desværre ikke er blevet til noget.

I slutningen af episoden taler parret med Maja Humle, der er psykolog. Maja Humle og parret taler om fertilitetsprocessen, og om hvor svært det kan være at bibeholde motivationen for at tabe sig.

Musik: Tristan Helleskov Wieleman 

Casting: Tina Bremer

Optagelse, klip og tilrettelæggelse: Maria Dønvang

Redaktør: Emil Norsker

Indholdet i denne podcast er udviklet i samarbejde med og sponsoreret af Novo Nordisk.

Find mere om
Footer graphics