‘Tung bagage’ med Marie-Louise: ”På legepladsen vil jeg ikke være den tykke forælder”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Tung bagage’ med Marie-Louise: ”På legepladsen vil jeg ikke være den tykke forælder”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Selv er hun aldrig blevet drillet. Alligevel frygter hun, at hendes vægt vil have betydning for datteren. I dette afsnit af vores nye podcast-serie fortæller Marie-Louise om, hvordan omverdens blikke kan veje en ned.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Tung Bagage

Det er et problem at være tyk, mener et flertal af danskerne. For samfundet og den enkelte. Men hvordan er det for de mennesker, der kæmper med vægten og ikke mindst føler tyngden fra omverdens blikke og fordomme?

I denne podcast taler vi med en række helt forskellige danskere. De har alle det til fælles, at de på et tidspunkt har måttet bære på en tung bagage. Det kan være, at eksempelvis for mange kilo har forhindret fertilitetsbehandling, eller det har betydet, at man måtte udholde hånlige kommentarer – enten fra omverdenen eller dem selv.

Vi hører deres historier, taler med deres nærmeste og møder psykolog, Maja Humle, der vil forsøge at lette deres vej en smule.

Podcasten er sponsoreret af Novo Nordisk.

Siden Marie-Louise har været ung, har hun vejet mere end de fleste, da hun har taget medicin og, ifølge hende selv, spist lidt for dårligt. Det har ikke altid været et problem for hende. Men i niende klasse går det op for hende, at hun er større end de andre:

”Vi skal have karamel-dag, og jeg kan ikke være i de kostumer, de andre kan være i. Jeg har aldrig følt mig forkert i min klasse på grund af min vægt. Jeg vidste godt, jeg vejede lidt for meget, men det var ikke et problem, og jeg er aldrig blevet drillet med det.”

Det fortæller hun i dette afsnit af podcasten ’Tung Bagage’. En podcast om nogle af de mennesker, der enten kæmper med vægten eller har gjort det. Hver og en har de en unik historie, der ikke blot fortæller om, hvad der kan føles som en personlige byrde, men også om, hvordan samfundet lægger til med fordomme og dumme kommentarer. 

Efter nogle år beslutter Marie-Louise sig for at starte i fitness, da hun er i praktik i Alanya i Tyrkiet. Her får hun tabt sig rigtigt mange kilo.

”Min far lover mig penge til nyt tøj, hvis jeg taber 20 kilo, og det bliver hurtigt målet for mig. Og det går rigtig godt. Jeg har meget motivation.”

Foto: Rita Kuhlmann

Men da hun kommer hjem til Danmark i en kort periode, kommer kiloene retur. Hun får dog også tabt dem, og hun begynder at komme dagligt i et fitnesscenter. Hun begynder at melde fra til sociale arrangementer for kun at koncentrere sig om at tabe sig og træne.

Da hun får en kæreste, ryger de tabte kilo dog endnu engang på Marie-Louises krop. Hun passer hjemmet og ofrer sig for, at kæresten kan få tid til sin træning.

Da forholdet slutter, får hun et nyt mål. Hun skal nemlig tabe sig 30 kilo for at få fertilitetsbehandling. Det kommer Marie-Louise i mål med, og i dag er hun alenemor til sin lille datter, Leonora. Det, at blive mor har gjort, at hun aldrig har haft så meget livsglæde, men med graviditeten kom vægten tilbage igen. 

Marie-Louise er egentlig kun ked af sin krop nu på grund af sin datter. For hvem skal køre med hende i rutsjebane, hvis hun ganske enkelt ikke kan?

”Når vi står på legepladsen, vil jeg ikke være den tykke forælder. Og det er jeg bare. Den del vil jeg have væk. Jeg vil ikke stå til første skoledag og være dobbelt så stor som de andre,” fortæller Marie-Louise.

Hør hele Marie-Louises historie i dette afsnit.

Musik: Tristan Helleskov Wieleman 

Casting: Tina Bremer

Optagelse, klip og tilrettelæggelse: Maria Dønvang

Redaktør: Emil Norsker

Indholdet i denne podcast er udviklet i samarbejde med og sponsoreret af Novo Nordisk.

Find mere om
Footer graphics