‘Tung bagage’ med Benjamin: ”Jeg har trukket maven ind, så længe jeg kan huske”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto:Rita Kuhlmann

‘Tung bagage’ med Benjamin: ”Jeg har trukket maven ind, så længe jeg kan huske”

Eller vælg, hvor du vil lytte

De fleste mennesker har nok prøvet at suge maven ind, når de har set sig selv i spejlet. Men Benjamin på 27 år har trykket maven ind så længe, han kan huske. Det gør han stadig. ”Jeg kan ikke lide min egen krop. Det eneste, jeg ser, når jeg ser mig selv i spejlet, er…

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Tung Bagage

Det er et problem at være tyk, mener et flertal af danskerne. For samfundet og den enkelte. Men hvordan er det for de mennesker, der kæmper med vægten og ikke mindst føler tyngden fra omverdens blikke og fordomme?

I denne podcast taler vi med en række helt forskellige danskere. De har alle det til fælles, at de på et tidspunkt har måttet bære på en tung bagage. Det kan være, at eksempelvis for mange kilo har forhindret fertilitetsbehandling, eller det har betydet, at man måtte udholde hånlige kommentarer – enten fra omverdenen eller dem selv.

Vi hører deres historier, taler med deres nærmeste og møder psykolog, Maja Humle, der vil forsøge at lette deres vej en smule.

Podcasten er sponsoreret af Novo Nordisk.

De fleste mennesker har nok prøvet at suge maven ind, når de har set sig selv i spejlet. Men Benjamin på 27 år har trykket maven ind så længe, han kan huske. Det gør han stadig.

”Jeg kan ikke lide min egen krop. Det eneste, jeg ser, når jeg ser mig selv i spejlet, er min mave. Den er rimelig stor.”

Lidt over halvdelen af danskerne kategoriseres som ’overvægtige’, og Benjamin er en af dem, der virkelig skal høre fra det fra både venner, familie og endda sin tidligere chef. Kommentarer som: ”Er din mave ikke vokset lidt?”, ”Du skal tabe dig lidt, så pigerne kan lide din krop”, ”Køb noget tøj, der dækker dine deller.”

Som dreng var Benjamin, ifølge ham selv, spinket med en lille topmave. Men da han kom i hæren gjorde en hoftedysplasi, at han ikke længere kunne løbe og træne, som han plejede.   

Benjamin fortæller sin historie i dette afsnit af ’Tung bagage’, og om, hvor sårende det er, når andre mennesker konstant skal påtale ens udseende negativt. Spørger man Benjamin tærer hårdt på ham mentalt:

”Hvis folk ikke havde sagt, jeg så forkert ud, havde jeg været glad. Det er så sårbart, at andre har en mening om, hvordan jeg ser ud, i stedet for at lade mig være sund på min måde”.

Benjamin får en snak med sin tidligere kampsportstræner, der opfordrer ham til at komme i gang igen. Efterfølgende taler Benjamin med psykolog, Maja Humle, om hvordan Benjamin fremadrettet kan få motivationen tilbage.

Musik: Tristan Helleskov Wieleman 

Casting: Tina Bremer

Optagelse, klip og tilrettelæggelse: Maria Dønvang

Redaktør: Emil Norsker

Indholdet i denne podcast er udviklet i samarbejde med og sponsoreret af Novo Nordisk.

Find mere om
Footer graphics