Asger Aamund

‘Mod til at lede’ med en headhunter: “De fleste kvinder fravælger en karriere, der fører helt til tops”

‘Mod til at lede’ med en headhunter: “De fleste kvinder fravælger en karriere, der fører helt til tops”

Asger Aamund har inviteret headhunter, Jens Howitz, i studiet til en snak om hvorfor det er vanskeligt at få kvinder ind på direktionsgangen.

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Mod til at lede

Hvad kræver det at blive en god erhvervsleder? Og hvordan får Danmark flere kvinder i ledelse? I Mod til at lede undersøger kvinder fra det danske erhvervsliv netop disse spørgsmål. Serien er sponsoreret af Mercedes-Benz

I dette afsnit har Asger Aamund besøg af Jens Howitz.

Han har mere end 20 års erfaring med ledelsesrådgivning på topniveau. Han beretter, at mange virksomheder nu er åbne for kvinder i bestyrelsen, og at der er god gang i rekrutteringen. Det er vanskeligere med at få kvinder ind på direktionsgangen, fordi de fleste kvinder fravælger en karriere, der fører helt til tops. Mange kvinder vil gerne være mellemledere, fordi de her er forankret i deres faglige kompetencer og er  tæt på medarbejdere og kolleger i det daglige. Howitz ser gerne, at politikerne fjerner beskatningen af hushjælp, rengøring og andre incitamenter, som virksomhederne gerne vil stille til rådighed for kvindelige topledere.

Footer graphics