Asger Aamund

‘Mod til at lede’ med Pernille Vermund: “Kvoter er en hån mod den kompetente kvinde”

‘Mod til at lede’ med Pernille Vermund: “Kvoter er en hån mod den kompetente kvinde”

Asger Aamund har inviteret formanden for partiet Nye Borgerlige i studiet til en snak om, hvorvidt det er en god idé med kvoter for at få flere kvinder ind i virksomhedernes bestyrelser.

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Mod til at lede

Hvad kræver det at blive en god erhvervsleder? Og hvordan får Danmark flere kvinder i ledelse? I Mod til at lede undersøger kvinder fra det danske erhvervsliv netop disse spørgsmål. Serien er sponsoreret af Mercedes-Benz

I dette afsnit har Asger Aamund besøg af Pernille Vermund.

Vermund er leder af det nationalliberale parti, Nye Borgerlige, der måske kommer i folketinget ved næste folketingsvalg. Pernille Vermund er inderligt imod kvoter, der skal sende kvinder ind i virksomhedernes bestyrelser. Hun mener, at kvoter er en hån mod kompetente kvinder, fordi kvoter vil gøre enhver kvinde til en kvotekvinde. 

Hvis vi først åbner for en kvoteordning, vil der snart komme krav fra offentligheden om, at andre minoriteter skal være repræsenteret. Vi kan således forvente en bøssekvote og kvoter for indvandrere og handicappede, mener hun. Pernille Vermund går ind for fri konkurrence om pladserne i direktion og bestyrelse uden hensyn til køn. Hun mener, at dygtige kvinder kan nå de mål i det moderne samfund, som de stræber efter og nævner kvinders dominans i politik som et godt eksempel.

Footer graphics