Asger Aamund

‘Mod til at lede’ med Merete Riisager: “Flere kompetente kvinder skal forlade flinkeskolen”

‘Mod til at lede’ med Merete Riisager: “Flere kompetente kvinder skal forlade flinkeskolen”

Asger Aamund har inviteret Merete Riisager i studiet til en snak om hvordan vi kan få flere kvinder ind i direktionskontorerne.

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Mod til at lede

Hvad kræver det at blive en god erhvervsleder? Og hvordan får Danmark flere kvinder i ledelse? I Mod til at lede undersøger kvinder fra det danske erhvervsliv netop disse spørgsmål. Serien er sponsoreret af Mercedes-Benz

I dette afsnit har Asger besøg af undervisningsministeren Merete Riisager.

Merete Riisager fik en opdragelse, der gav hende selvtillid og mod på et ambitiøst arbejdsliv. Meretes far belærte hende om, at hvis man stikker næsen frem for at få sol på den, er der også risiko for en blodtud, men det må man tage med. Som undervisningsminister er Merete Riisager kaptajn på den første del af den fødekæde, der skal føre flere kvinder ind i direktionskontorerne. Hun er en stærk modstander af kvoter og ønsker at flere kompetente kvinder forlader flinkeskolen og søger en ledelseskarriere. ” Flere kvinder skal turde række fingeren op”, siger Riisager, som føler sig sikker på, at de unge kvinder, der kommer ud af universiteterne i disse år, er mere ambitiøse og karrierebevidste end tidligere generationer. Merete Riisager har tillid til, at vi i de kommende år vil se kvinder på rigtig mange top-lederposter i dansk erhvervsliv.

Footer graphics