Asger Aamund

‘Mod til at lede’: Kvindelig leder imod kvoter, der lukker ukvalificerede kvinder ind i bestyrelser

‘Mod til at lede’: Kvindelig leder imod kvoter, der lukker ukvalificerede kvinder ind i bestyrelser

Asger Aamund har inviteret Kirsten Drejer, kvinden bag biotekselskabet Symphogen, i studiet til en snak om kvinder i ledelse.

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Mod til at lede

Hvad kræver det at blive en god erhvervsleder? Og hvordan får Danmark flere kvinder i ledelse? I Mod til at lede undersøger kvinder fra det danske erhvervsliv netop disse spørgsmål. Serien er sponsoreret af Mercedes-Benz

I dette afsnit har Asger besøg af Kirsten Drejer.

Der er ikke mange iværksættere i Danmark, og der er næsten ingen kvindelige iværksættere. De få, der er, etablerer hovedsagelig neglesaloner og modebutikker. Undtagelsen er Kirsten Drejer, der forlod en tung ledelseskarriere på Novo-Nordisk for at etablere biotekselskabet Symphogen,  der i dag har 111 ansatte og 6 produkter i udvikling især rettet mod kræftsygdomme. Kirsten Drejer har i næsten 20 år været selskabets topchef og sidder nu i bestyrelsen. Hun ønsker flere kvinder i ledelse og bestyrelse, men er imod kvoter, der lukker ukvalificerede kvinder ind i direktions- og bestyrelseslokalerne. Derimod er Kirsten Drejer en stærk fortaler for, at samfund og virksomheder økonomisk og administrativt ( au pair, rengøringshjælp, børnepasning, indkøb) støtter kvinder, der er på vej op gennem hierarkiet.

Footer graphics