Asger Aamund

‘Mod til at lede’: Erfaren topleder er inderligt imod kvotekvinder

‘Mod til at lede’: Erfaren topleder er inderligt imod kvotekvinder

Asger Aamund har inviteret Kurt Larsen, tidligere administrerende direktør for DSV, i studiet til en snak om hvordan vi kan få flere dygtige kvinder i erhvervslivets top.

Sponsoreret af:
Samfund En del af serien:

Mod til at lede

Hvad kræver det at blive en god erhvervsleder? Og hvordan får Danmark flere kvinder i ledelse? I Mod til at lede undersøger kvinder fra det danske erhvervsliv netop disse spørgsmål. Serien er sponsoreret af Mercedes-Benz

I dette afsnit har Asger besøg af Kurt Larsen.

Kurt er som bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør for DSV en særdeles erfaren topleder i dansk erhvervsliv. DSV er i dag en global transportvirksomhed med aktiviteter til lands, til vands og i luften. DSV, der tidligere var et macho-vognmandsfirma, har i dag slået dørene op for kompetente kvinder, der beklæder en række ledende poster i virksomheden. Kurt Larsen går ind for, at det er de faglige egenskaber og kompetencerne, der skal være afgørende for kvinders vej til direktion og bestyrelse og ikke kønnet. 

Kurt Larsen ser gerne flere dygtige kvinder i erhvervslivets top, men er inderligt imod kvindekvoter i ledelsen, som vil gøre enhver kvinde i en bestyrelse til en kvotekvinde.

Footer graphics