nirvana

‘Indbegrebet af’: Nirvana lugter lidt af teenageånd og punkessens

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Indbegrebet af’: Nirvana lugter lidt af teenageånd og punkessens

Eller vælg, hvor du vil lytte

Nirvana er indbegrebet af 90’ernes grungebølge. Men hvad er mon Indbegrebet af Nirvana? Andrew, Bjørn og John har svaret.

Kultur En del af serien:

Indbegrebet af

Kan man koge de helt store kunstnere såsom Beatles, Kanye West og Madonna ned til et enkelt nummer, der beskriver hele deres karriere og lyd? ‘Indbegrebet af’ er podcasten, der forsøger.

De tre musikentusiatiske værter Andrew, Bjørn og John medbringer hver et nummer, som de mener besvarer spørgsmålet, og til sidst skal de blive enige om, hvilket nummer der opfylder alle kravene. Det kommer ikke til at gå stille af sig.

Historien om Nirvana, og særligt bandets forsanger Kurt Cobain, er en historie om eksplosiv succes, global beundring og i sidste ende tragedie. Bandets unikke blanding af hidsig punk, manisk støjrock og ubesværet pop gjorde bandet til talerør for en generation, til trods for at Cobain selv mente, at bandets tekster ikke skulle tages seriøst.

Så hvordan opsummerer man et så kontrastfyldt band? Find ud af det når Andrew, Bjørn og John finder ‘Indbegrebet Af’ Nirvana.

SPOILER! Kig ikke herunder, hvis du vil undgå at vide hvilke numre, der spilles.

Playliste:

  • Nirvana – Smells like teen spirit
  • Nirvana – Serve the Servants
  • Nirvana – You Know You’re Right
Footer graphics