U$O

‘Ghetto Fitness’ med U$O: “I starten prøvede journalisterne at få mig til at ligne en ghettodreng”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rasmus Kahlen

‘Ghetto Fitness’ med U$O: “I starten prøvede journalisterne at få mig til at ligne en ghettodreng”

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Ghetto Fitness’ får rap-royalt besøg, når U$O fra Aarhus V tager turen forbi studiet for at tale om at slå igennem på rapscenen som brun dansker.

Kultur En del af serien:

Ghetto Fitness

Værterne MJ og Kian er nogle rigtige ghetto drenge, som godt kan lide at se godt ud. Derfor bruger de sindssygt meget tid på at gå i fitness center, og blive dejligt ripped, så de altid er klar til at smide trøjen. Når de ikke er i fitten, så tænker Kian og MJ meget på deres status i samfundet som indvandrere og muslimer. Hvad er deres ansvar over for det danske samfund, og hvilket ansvar har samfundet over for dem? I Ghetto Fitness inviterer de gæster i studiet, som kan hjælpe dem med at blive klogere på, hvordan vi får det bedste ud af to verdener, og forsøger at nedbryde tabuer om at være muslim i Danmark.

‘Ghetto Fitness’ får besøg af ægte dansk rap royalty, når U$O besøger studiet for at snakke om udlændinge i den danske musikbranche. U$O har rappet, siden han var 16 år gammel, vundet rap-konkurrencer og turneret med Den Gale Pose i deres velmagtsdage. Og så var han en af de første i Danmark med udenlandsk baggrund, som slog igennem på rapscenen. Det er netop det, som det skal handle om i denne udgave af ‘Ghetto Fitness’.

U$O fortæller om, hvordan det var at slå igennem som brun dansker, med den modstand han mødte dengang, og hvordan den nye generation af rappere har helt andre vilkår for succes. Det er en snak, der tager dig forbi Århus V, Gucci på Strøget, Gucci i Tyrkiet, musikbranchen og integration.

Footer graphics