thomas james

‘Ghetto Fitness’ med Thomas James Thomsen: “Jeg gik meget op i, hvordan jeg så ud, så folk ikke troede, jeg var en gangster”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Ghetto Fitness’ med Thomas James Thomsen: “Jeg gik meget op i, hvordan jeg så ud, så folk ikke troede, jeg var en gangster”

Eller vælg, hvor du vil lytte

“Random check!” siger de over skranken ved gaten til din flyafgang. Men er det virkelig tilfældigt? Vi taler om racebias i Ghetto Fitness sammen med en, der har oplevet det på egen krop.

Samfund En del af serien:

Ghetto Fitness

Værterne MJ og Kian er nogle rigtige ghetto drenge, som godt kan lide at se godt ud. Derfor bruger de sindssygt meget tid på at gå i fitness center, og blive dejligt ripped, så de altid er klar til at smide trøjen. Når de ikke er i fitten, så tænker Kian og MJ meget på deres status i samfundet som indvandrere og muslimer. Hvad er deres ansvar over for det danske samfund, og hvilket ansvar har samfundet over for dem? I Ghetto Fitness inviterer de gæster i studiet, som kan hjælpe dem med at blive klogere på, hvordan vi får det bedste ud af to verdener, og forsøger at nedbryde tabuer om at være muslim i Danmark.

Thomas James Thomsen er iværksætter, og han har afrikansk afstamning. Han oplever ofte at blive “tilfældigt stoppet” af politiet og spurgt om job, pas og om hvor han er på vej hen og hvorfor. Faktisk er frekvensen af den slags oplevelser så høj, at det ikke rigtig føles tilfældigt længere.

I dag er han gæst i studiet hos ‘Ghetto Fitness’, hvor vi taler om racebias. Vi taler om, hvordan samfundet konkret opfører sig overfor en, når man er mørk i huden. Hvad det er for nogle ting, man skal kæmpe imod og bære over med? I studiet bruger vi den personlige erfaring for at komme ind til kernen af problemet og finde ud af, hvad skal der til for at komme det til livs.

Find mere om
Footer graphics