‘Ghetto Fitness’: “Det er integration, der fejler, når folk, der går med dunjakke og guldkæde, bliver set som kriminelle”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Ghetto Fitness’: “Det er integration, der fejler, når folk, der går med dunjakke og guldkæde, bliver set som kriminelle”

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Ghetto Fitness’ taler med podcastproducer Andreas Saxild om dunjakker, guldkæder og integration – og om den sexismedebat, som er på alles læber lige nu.

Samfund En del af serien:

Ghetto Fitness

Værterne MJ og Kian er nogle rigtige ghetto drenge, som godt kan lide at se godt ud. Derfor bruger de sindssygt meget tid på at gå i fitness center, og blive dejligt ripped, så de altid er klar til at smide trøjen. Når de ikke er i fitten, så tænker Kian og MJ meget på deres status i samfundet som indvandrere og muslimer. Hvad er deres ansvar over for det danske samfund, og hvilket ansvar har samfundet over for dem? I Ghetto Fitness inviterer de gæster i studiet, som kan hjælpe dem med at blive klogere på, hvordan vi får det bedste ud af to verdener, og forsøger at nedbryde tabuer om at være muslim i Danmark.

I dagens afsnit af ‘Ghetto Fitness’ kommer Kian, MJ og redaktør Andreas Saxild vidt omkring den aktuelle samfundsdebat. De tre G’s starter med at diskutere Mette F’s forslag om sanktioner ved brud på opholdsforbud, hvor politiet nu kan indkassere folks guldkæder og dunjakker i S-toge. Men hvilken påvirkning har forslaget for integrationen? Og har det overhovedet en afskrækkende effekt? Og så tager debatten en uventet – og hed – drejning. Diskussionen bevæger sig nemlig forbi sexismedebatten, hvor de tunge drenge hungrer efter en kulturændring, og både Morten Ø og Jeppe Kofoed står for skud.

Footer graphics