Bodil Jørgensen: ”Med alderen hører jeg mere til blandt træerne end blandt en masse mennesker”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

Bodil Jørgensen: ”Med alderen hører jeg mere til blandt træerne end blandt en masse mennesker”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Mikael Kamber mener, at de bedste samtaler kommer, når vi er i bevægelse. I podcasten ’Min gåtur gennem livet’, som er lavet i samarbejde med Hjerteforegningen og TrygFonden taler han med folk, der har et tæt forhold til det at gå, og tager dem med ned ad mindernes allé. I denne episode taler han med skuespiller Bodil Jørgensen.

Sponsoreret af:
Livsstil En del af serien:

Min Gåtur Gennem Livet

Podcasten er produceret af Heartbeats i samarbejde med Hjerteforeningen og TrygFonden.

De fleste mennesker vil kunne pege på en rute, der har haft stor betydning for deres liv. I denne podcast inviterer vært Mikael Kamber en række kendte danskere med ned ad mindernes allé. Vi skal rundt i landet og høre deres historier og nyde naturen. De bedste tanker og samtaler kan opstå på en gåtur, og gang har en positiv indvirkning på både krop og sind. Derfor opfordrer vi også dig, der lytter, til at tage podcasten i ørene og gå med – enten på gæstens rute eller din egen.

Podcasten er en del af Hjerteforeningen og Trygfondens indsats GÅ MED. Du kan finde meget mere om alle gæsternes ruter og få inspiration til selv at komme mere ud at gå på gaamed.dk.

Vært: Mikael Kamber
Produktion og klip: Emilie Westh Wold
Lydlogo og musik: Asger Bosendal

I første episode af podcasten ’Min gåtur gennem livet’ går Mikael Kamber en tur med skuespiller Bodil Jørgensen på Torvegade på Christianshavn – en rute, som Bodil Jørgensen selv har valgt. Hun har været skuespiller i mere end 30 år og har vundet en imponerende stak priser for sit arbejde. Udover at spille skuespil elsker Bodil Jørgensen at gå, og af og til bruger hun det til at øve monologer med sin trøffel hund Godte. 

I løbet af gåturen snakker de blandt andet om hendes barndom på en gård i Sønderjylland, at vi har fjernet os fra naturen, og hvordan det at kunne gå fik en helt speciel betydning for Bodil Jørgensen, da hun for ti år siden kom ud for en ulykke, der lænkede hende til en kørestol i otte uger.

”Jeg blev kørt ned af en traktor, og brækkede bækkenet og lårbenet tre steder. Jeg sad i kørestol og var afhængig af andres hjælpog skulle fragtes via et drejetårn fra seng til toilet. Jeg tænker tit, når jeg ser en baby, fra den totalt hjælpeløse tilstand, en baby kan være i, til den rejser sig op og går. Det er den vildeste udvikling, vi måske foretager i et menneskeliv. Der, hvor vi går fra total hjælpeløshed til at rejse sig op,” fortæller Bodil Jørgensen, mens de går rundt på Syddyssen på Christiania.

Vi har fjernet os fra naturen

Som de går mellem træer og dyreliv, reflekterer de over, hvordan vores moderne livsstil og teknologi har ført os væk fra den naturlige verden omkring os.

“Hvis man ikke har nærkontakt med naturen, forstår man den jo heller ikke rigtigt, og man værdsætter den måske heller ikke på samme måde,” fortæller Mikael Kamber, da de er ved at være ved enden af ruten. 

Bodil Jørgensen tilføjer:

”At gå er fuldstændig fantastisk. Nogle gange siger jeg, ‘Jeg kunne godt gå til Italien’ eller ‘Jeg kunne godt gå til verdens ende.’ Jeg får den der følelse af, ‘Jeg kunne bare gå. Jeg vil gå til jeg ikke kan mere, og med alderen hører jeg mere til blandt træerne end blandt en masse mennesker.”

Vært: Mikael Kamber
Produktion og klip: Emilie Westh Wold
Lydlogo og musik: Asger Bosendal

Footer graphics