Da Christian Bøving havde første dag på officeruddannelsen, spurgte en kaptajn ham om, hvad han drømte om at opnå i Forsvaret.
“Kæk som jeg var, sagde jeg, jamen jeg kunne godt tænke mig at komme til specialstyrkerne. Og jeg kunne godt tænke mig at komme på Kongeskibet Dannebrog. Og så den her kaptajn, han sad bare og smilede. Og så siger han, ‘held og lykke med det’. Men det fede er jo, at jeg faktisk nåede det,” fortæller Christian Bøving.
Christian Bøving var allerede færdiguddannet læge, da han startede på officeruddannelsen. Men det trak i ham at komme ud på kanten og gøre en forskel for folk i nød. Han drømte om at blive udsendt og være der, hvor det sker. Men han tænkte også, at han gennem Forsvaret måske endelig kunne opnå den accept og anerkendelse, han længtes efter at få fra sin far.
Forholdet til hans far har fyldt meget i Christian Bøvings liv. Og desværre nåede han ikke at få anerkendelsen, mens hans far stadig var i live.
I denne episode af ‘Min gåtur gennem livet’ har Christian Bøving inviteret Mikael Kamber med på en gåtur i det smukke naturområde Skallingen, der ligger ud til Vesterhavet. Her er Christian Bøving kommet hele sit liv. Som barn på ferier med sin familie, i dag har han selv et sommerhus der. Og på et særligt sted på dagens rute læste Christian Bøving et brev op til sin afdøde far.
Christian Bøving lærte allerede fra barnsben, at naturen havde en helende effekt på ham. Måske er det derfor, han hele livet har følt sig hjemme i den. Han kan også overleve bedre i den end de fleste.
“Når jeg er i naturen og er ude at gå, så finder jeg også ud af, hvem jeg er som menneske. På en eller anden måde, så med mine sanser mærker jeg naturen og mærker det, jeg kommer fra. Og det er en form for grounding for mig,” siger Christian Bøving.
Når han ikke er på mission med Forsvaret eller vært på overlevelsesprogrammer på TV, bor han i Varde med sin mand Håkon og arbejder i en lægepraksis. Og han forsøger at dele sin glæde for naturen med sine patienter.
“Når man laver det, der hedder naturterapi, så er det, at man er ude, hvor der er højt til loftet. Man kan skrige, man kan græde, man kan kaste med sten, men man kan også gå ind og kramme et træ. Og det naturen kan, som jeg prøver at fortælle mine patienter, det er, at det kan give dem en ro, hvor de simpelthen frigiver lykkehormon.”
Hør hele episoden for at få historien om, da Prins Henrik gav Christian Bøving et øgenavn, hvordan det var at være udsendt, og hvorfor Vesterhavet har haft så stor betydning for ham. Du finder episoden øverst på siden, eller der hvor du hører podcasts.
Vært: Mikael Kamber
Produktion og klip: Emilie Westh Wold
Lydlogo og musik: Asger Bosendal