Heartbeats anbefaler:  I denne podcast får du de skæve, mørke, akavede og tabubelagte hemmeligheder

Sanne Cigale Benmouyals P1-radioprogram og podcast ’Hemmeligheder’ er en slags skriftestol med en telefonsvarer til de anonyme lyttere.

Jeg har altid været god til at lægge øre til andres hemmeligheder og holde på dem. Og jeg elsker virkelig, når folk betror sig til mig. Lige fra tidspunktet hvor jeg får hemmeligheden fortalt, til jeg får processeret den og lagt den dybt ind på bagerste hylde i min krop. Fornøjelsen ved det handler desværre nok om følelsen af ophøjethed og selve det at vide noget, som alle andre ikke ved. Og det giver Sanne Cigale Benmouyals P1-radioprogram og podcast ’Hemmeligheder’ mig mulighed for hver eneste søndag.

Som en slags skriftestol ringer eller skriver anonyme lyttere ind med hemmeligheder, de har brug for at få ventileret ud. Hemmeligheder, der virkelig trykker i skoen.

Derfor kan man også høre en større lettelse i afsenderens stemme, når de afleverer disse hemmeligheder på programmets døgnåbne telefonsvarer. I bytte for dette får Sanne Cigale Benmouyal, en medvært og os lyttere indsigt i de fremmede afsenderes skæve, mørke, akavede eller tabubelagte hemmeligheder, som de ikke har fortalt til andre før lige netop nu.  

Hemmelighederne spænder vidt og bredt, og det kan være alt fra en lytter, som har sex med sin mors kæreste til en lytter, der fortæller om at være på heroin til sin mors begravelse.

Men der er heldigvis også masser af plads til hemmeligheder i den lettere afdeling. For eksempel er der en hemmelighed, der virkelig har sat sig fast på hemmeligheds-hylden i min krop. Nemlig en hemmelighed omkring en, der aldrig vasker hænder efter toiletbesøg. Lige. Gyldigt. Hvad.

Kendtes hemmeligheder

Podcasten indeholder ikke kun hemmeligheder fra anonyme lyttere. Afsnittene sluttes af med, at ugens kendte medvært også afleverer en af slagsen. En af programmets præmisser er nemlig, at medværter som Mads Steffensen, Pia Kjærsgaard, Petra Nagel, Janni Pedersen og Esben Bjerre skal dele et hemmeligt stykke af dem selv i udbytte for at deltage.

Man bliver altså irriterende nok nødt til at vente til programmets slutning for at få spændingen forløst, når den ugentlige medvært fortæller os noget, som de har båret rundt på indtil nu. Og lad os være ærlige: Mange af os elsker at få afsløret kendtes hemmeligheder. Ovenikøbet føles det særligt interessant, når de selv vælger at dele dem med os.

Netop dette skaber et intimt rum mellem Sanne Cigale Benmouyal, medværten og os lyttere. Et rum, hvor vært og medvært ikke er i en position til at dømme afsenderne, men hvor vi som lyttere kan have lige den holdning, vi har lyst til. Og det er dejligt befriende. Især, fordi hemmeligheder er noget, vi alle har, men kun uddeler til få og nogle gange til ingen overhovedet. Ellers er det jo ikke en hemmelighed. Dét giver stof til eftertanke. Fordi vi ved jo aldrig, hvad vores mor, bror, nabo, kæreste bærer rundt på, og hvilke konsekvenser det kan få, hvis de bliver sagt højt.

Så det er altså min hemmelighed og guilty pleasure. Jeg elsker at beundre, forundre og blive forarget over, hvad andre mennesker går og slæber rundt på inde i dem selv. Og ikke mindst genkende de følelser.

Find mere om
Footer graphics