Vorherre Bevares: om stress, sovende anemoner og surmuleri på cykelstien

Eller vælg, hvor du vil lytte

Vorherre Bevares: om stress, sovende anemoner og surmuleri på cykelstien

Eller vælg, hvor du vil lytte

Dagens afsnit handler om skænderier ved spisebordet, eksistentielle overvejelser fra en 12 årig, tusmørke gåture i skoven og misforståelser med Gina Jacqueline.

Kultur En del af serien:

Vorherre bevares

De to præster Jens og Ane står midt i livets suppedas. Nogle gange føles det, som om de har jogget i spinaten helt til op til knæene. Andre gange synes de selv, at det kører så meget for dem, at det er, som om de kan gå på vandet - og så i næste øjeblik opdager de det uforståelige dyb under dem.

Og hen over det hele svæver Guds ånd. Og Ånden ånder dem i nakken, så hårene rejser sig og gør dem opmærksomme på, hvad troen giver dem.

I Vorherre bevares snakker de om livet mellem tro og tvivl, kærlighed og utilstrækkelighed, magt og afmagt, selvfedhed og fald og opstandelse og alt derimellem.

Har du 5 min. til en snak om Jesus?

Foden er i klemme i døren og et par insisterende øjne prøver at give dig så dårlig samvittighed, at du forbarmer dig og lukker missionærerne ind.

Hvad er det lige med ham Jesus, der til tider gør ham små irriterende, og var han egentlig så from og barmhjertig?

I ugens afsnit af ‘Vorherre Bevares’ bliver der diskuteret det, at være lidt for hellig omkring sin tro og hvorfor Jesus kan være et lidt irriterende symbol at prædike rundt med.

Det er dog ikke det eneste for hjemme hos Ane kommer der gnidninger over pizzaen ved spisebordet og Jens kommer på dybt vand, når han diskuterer sociale medier med en flok unge – selvom at han prøver at dække sig ind med en bibelhistorie.

Dagens bud

I hvert afsnit giver præsterne deres egne bud på livet. Budskaberne er dog ikke mejslet ind i stentavler, men mere skrevet i sand og vil forsvinde ligeså hurtigt, som de opstod. Det gør dem dog ikke mindre vigtige eller smukke:

1. Fra satin lagen til elevationsseng

2. Du bliver ikke kun hvad du spiser – du bliver også hvad du tror på

3. Hvad er der med dig og Jesus, Ane?

4. Gina Jaqueline og mig

5. Troshistorie fra en 12 årig

6. Ugens synd: den irriterende liste

7. Ugens mirakel: Anemoner lukker også ned.

8. Ugens nådige begivenhed: Cykel surmuleren

Footer graphics