vorherre bevares

‘Vorherre bevares’: Om perfekthed, flagregler og VM i Qatar

Eller vælg, hvor du vil lytte
Fotos: Rita Kuhlmann

‘Vorherre bevares’: Om perfekthed, flagregler og VM i Qatar

Eller vælg, hvor du vil lytte

I ugens episode har Ane snøret glimmerskoene på, og Jens har som altid en bibelhistorie, som kan inspirere den ateistiske, overtroiske eller troende lytter.

Samfund En del af serien:

Vorherre bevares

De to præster Jens og Ane står midt i livets suppedas. Nogle gange føles det, som om de har jogget i spinaten helt til op til knæene. Andre gange synes de selv, at det kører så meget for dem, at det er, som om de kan gå på vandet - og så i næste øjeblik opdager de det uforståelige dyb under dem.

Og hen over det hele svæver Guds ånd. Og Ånden ånder dem i nakken, så hårene rejser sig og gør dem opmærksomme på, hvad troen giver dem.

I Vorherre bevares snakker de om livet mellem tro og tvivl, kærlighed og utilstrækkelighed, magt og afmagt, selvfedhed og fald og opstandelse og alt derimellem.

I ‘Det Gamle Testamente’ står ordene: “Tomhændet må ingen se mit ansigt”. Man skal med andre ord tage noget med til bordet, når man besøger Gud i templet. Men hvad hvis man ikke har noget at bringe med? Og hvad bringer man egentlig til selveste Gud? Frygt ej, for i ‘Vorherre bevares’ er vi i særdelels gode og kyndige hænder, og de to folkekirkepræster, Jens og Ane, hjælper os med at finde en nutidig tone i de støvede tekster – og måske den rette værtsgave til Gud?

Kristendommen er dog også meget mere end gamle vendinger, og i ugens episode bliver der både talt om angsten for at være ingenting, behovet for at være perfekt og det eksistentielle grundspørgsmål: Er flødekartofler en synd eller et mirakel?

I hvert afsnit giver præsterne deres egne bud på livet. Budskaberne er dog ikke mejslet ind på stentavler, men skrevet i sand og vil derfor forsvinde, ligeså hurtigt som de opstod. Det gør dem dog ikke mindre vigtige eller smukke.


Dagens bud lyder: 

  1. “Tomhændet må ingen se mit ansigt”
  2. Løfte eller påstand
  3. Glemt påskeflag
  4. Hvad pepper dagen op?
  5. VM i Qatar
  6. Flødekartofler

Footer graphics