Vorherre Bevares Podcast

‘Vorherre bevares’: Hvad kan kristendommen lære os om kærlighed (som er størst af alt)?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Fotos: Rita Kuhlmann

‘Vorherre bevares’: Hvad kan kristendommen lære os om kærlighed (som er størst af alt)?

Eller vælg, hvor du vil lytte

I søndagens episode af ‘Vorherre bevares’ bliver der talt om hverdagens små mirakler. Hvordan en varm sol, et par cyklende børn og en cheeseburger kan gøre livet smukt.

Samfund En del af serien:

Vorherre bevares

De to præster Jens og Ane står midt i livets suppedas. Nogle gange føles det, som om de har jogget i spinaten helt til op til knæene. Andre gange synes de selv, at det kører så meget for dem, at det er, som om de kan gå på vandet - og så i næste øjeblik opdager de det uforståelige dyb under dem.

Og hen over det hele svæver Guds ånd. Og Ånden ånder dem i nakken, så hårene rejser sig og gør dem opmærksomme på, hvad troen giver dem.

I Vorherre bevares snakker de om livet mellem tro og tvivl, kærlighed og utilstrækkelighed, magt og afmagt, selvfedhed og fald og opstandelse og alt derimellem.

Vestens historie er i høj grad bundet op på Kristendommen. Fra korstoge, politiske alliancer og revolutioner til normer, tabu og kultur har kirken haft sin indvirkning på vores liv og hverdag.

I podcasten ‘Vorherre bevares’ tager de to folkekirkepræster Jens og Ane dog kristendommen tilbage til, hvad den i virkeligheden handler om, nemlig kærligheden.

Dagens episode er proppet med mirakler og et par synder, men mest af alt at “døden selv må leve med, at størst af alt er kærligheden”.

I hvert afsnit giver præsterne desuden deres egne bud på livet. Budskaberne er dog ikke mejslet ind på stentavler, men mere skrevet i sand og vil derfor forsvinde, ligeså hurtigt som de opstod. Det gør dem dog ikke mindre vigtige eller smukke.


Dagens bud lyder: 

1. Dobbelt Cheeseburger

2. Tid til frisør

3. Se, jeg er med dig alle dage indtil verdens ende

4. Drivhus vs. børn 1-0

5. Kylling ud af æg

6. Døden selv må leve med, at størst af alt er kærligheden

Footer graphics