’Hvad gør de andre?’ med Sisse Sejr og Esben Bjerre: Kunsten at klare det alene

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund

’Hvad gør de andre?’ med Sisse Sejr og Esben Bjerre: Kunsten at klare det alene

Eller vælg, hvor du vil lytte

Tøjvask, madlavning og putning. I enhver børnefamilie kan opgaverne stige en over hovedet. Og hvad gør man, hvis man er alene om det hele? I andet afsnit af podcasten ’Hvad gør de andre?’ taler Sisse Sejr og Esben Bjerre med en enlig mor og far for at høre, hvordan de får det hele til at hænge sammen.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Hvad gør de andre?

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Coop 365discount.

Sisse Sejr og Esben Bjerre ved godt, at de har et privilegeret liv med mere tid og overskud end de fleste. Alligevel kan deres hverdag også oversvømmes af sure pligter, skænderier og nemme løsninger.

I denne podcastserie inviterer de derfor en lang række danskere ind i deres hjem til en snak om familielivet, og hvordan vi sørger for at spise godt, have det sjovt og opfylde de store drømme.

Det hele handler om at blive klogere på, hvad de andre gør? For måske kan vi lære lidt fra dem alle sammen.

Selv i en kernefamilie med to voksne kan man føle sig i underskud for hænder. Når pastaen (og temperamentet) koger over, der bliver tegnet på væggen, og alle skændes. Men hvad gør man, hvis der kun er én selv til at løfte hele opgaven?

Hjemme hos Sisse Sejr og Esben Bjerre kan det nogle gange føles, som om hverdagen er ved at eksplodere, og de er næsten altid to, er selvstændige og har ofte fleksible arbejdstider, så hvad gør de andre?

Det er det spørgsmål, de har sat sig for at besvare i denne nye podcast, og som de i dette afsnit stiller journalist og enlig far, Mathias Bundgaard og enlig mor og fotograf, Sisse Stroyer. Det er særligt aktuelt, da Sisse Sejr skal være alenemor i en uge, når Esben Bjerre skal til New York.

De stiller også spørgsmålet, fordi Sisse og Esben nogle gange fantaserer om, hvordan det ville være at blive skilt. Ikke fordi de er trætte af hinanden, men de kan nogle gange ønskedrømme om en 7/7-ordning, hvor de halvdelen af tiden kan se venner, rejse spontant til Rom eller arbejde igennem.

Men sådan er virkeligheden ikke for Mathias Bundgaard.

”Det er ikke, som I drømmer om. Jeg har ikke været spontant i Rom, kun en enkelt gang til Malmø.”

Da fotograf Sisse Stroyer valgte at få sin datter, levede hun, hvad hun selv kalder et boheme-liv med mange fester og rejser. Det er helt anderledes nu. Hun kan godt føle, det er hårdt, men det ville det også være, hvis de var to.

”Det at få børn er vanvittigt. Selv de mest hardcore mennesker, jeg kender, har været i knæ.”

Esben Bjerre supplerer med egne oplevelser om, hvordan især natteroderiet kan tage det bedste ud af de fleste.

”Igennem historien har man brugt uhyrlig energi på at opfinde torturmetoder, men det eneste man bare behøvede var bare at fjerne søvnen i tre døgn, så er man klar til at fortælle hvad som helst. Vi fik også det gode råd engang, at alt man siger mellem tolv og seks om natten, det tæller ikke.”

Hør hele afsnittet her ovenfor, hvor den enlige mor og far også fortæller om den ene ting, der ville gøre deres liv nemmere.

Der kommer en ny episode hver tirsdag.


Værter: Sisse Sejr og Esben Bjerre

Producer: Emilie Westh Wold

Musik og speak: Frej Levin

Redaktør: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics