Ny podcast med Sisse Sejr & Esben Bjerre: Afsnit 1 med Sofie Østergaard handler om penge, penge og penge

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund

Ny podcast med Sisse Sejr & Esben Bjerre: Afsnit 1 med Sofie Østergaard handler om penge, penge og penge

Eller vælg, hvor du vil lytte

Vi diskuterer penge som aldrig før. Prisen på gas, el og smør bliver ved med at sætte nye rekorder, og alle tænker over, hvordan og hvor meget de kan spare i hverdagen. I det første afsnit af vores nye podcast ’Hvad gør de andre?’ har Sisse Sejr og Esben Bjerre besøg af tv-vært og forfatter Sofie Østergaard, der har struktureret sit liv, så der er plads til det sjove – og de store drømme.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Hvad gør de andre?

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Coop 365discount.

Sisse Sejr og Esben Bjerre ved godt, at de har et privilegeret liv med mere tid og overskud end de fleste. Alligevel kan deres hverdag også oversvømmes af sure pligter, skænderier og nemme løsninger.

I denne podcastserie inviterer de derfor en lang række danskere ind i deres hjem til en snak om familielivet, og hvordan vi sørger for at spise godt, have det sjovt og opfylde de store drømme.

Det hele handler om at blive klogere på, hvad de andre gør? For måske kan vi lære lidt fra dem alle sammen.

De fleste af os løber hver dag alt, hvad vi kan for at være gode på vores arbejde, søde mod børnene og kærlige mod kæreste. Og stadig er vi mange, der føler os bagud på tid. Derfor kan spørgsmålet godt dukke op: Hvad gør de andre? Hvordan kan de få det hele til at køre rundt?

Det er det spørgsmål, som journalistparret Sisse Sejr og Esben Bjerre prøver at svar på i denne nye podcastserie på Heartbeats.

Derfor har de inviteret en række mennesker hjem til sig. De taler blandt andet med piloten og sygeplejersken, om hvordan de får skemaet til at hænge sammen, når de begge har skæve arbejdstider. De taler også med den enlige mor og far om at stå med familieopgaven selv, og så får vi også et indblik i Sisse Sejr og Esben Bjerres hverdag. For vi har udstyret dem med en optager, så de kan optage deres dagligdagsdiskussioner som fx, hvorvidt det er okay at spise rugbrødsmadder til aftensmad (Esben er ikke vild med konceptet).

I dette første afsnit, der hedder ’Penge, penge, penge’ taler Sisse Sejr med tv-vært og forfatter Sofie Østergaard om, hvordan hun har struktureret sit liv, så der også er plads til uforudset rod og store drømme.

”Jeg har styr på lortet, så det er okay med de ting, jeg ikke har styr på. På vej herned har jeg smidt mit visa-kort væk, og jeg er vildt tidsoptimist i løbet af dagen, men jeg når vildt meget, for jeg har styr på fundamentet,” forklarer Sofie Østergaard. 

Hendes fundament er fx, at hun kun køber ind én gang om måneden. Ud fra det planlægger de, hvad de skal have at spise, og så supplerer de løbende med friske varer som mælk og smør.

Hjemme hos Sisse Sejr og Esben Bjerre hader de spørgsmålet om, hvad de skal have at spise i aften. Nogle gange er det en konkurrence om, hvem der siger det først, så man slipper for selv at tage stilling til det.

”Det er hadespørgsmål nummer 1. Det er alt, hvad der er dårligt ved at være voksen kogt ned i ét spørgsmål,” siger Sisse Sejr.

For Sofie Østergaard er det en sport at slanke budgettet. Og hun vil opfordre alle til at sætte lidt til siden hver måned for at kunne investere i aktier. Hun kalder sig selv en aktie-tøjte, der hurtigt bliver inspireret. Derfor har hun også investeret i alt fra guld til Bitcoin.   

Hør hele afsnittet med Sofie Østergaard, hvor du også får at vide, hvilken aktie, der har været hendes bedste nogensinde.

Næste afsnit kommer på tirsdag.


Vært: Sisse Sejr

Producer: Emilie Westh Wold

Musik og speak: Frej Levin

Redaktør: Emil Norsker

Footer graphics