’Hvad gør de andre?’ med Irina Olsen: ”Jeg hadede min sport og krop til sidst”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund

’Hvad gør de andre?’ med Irina Olsen: ”Jeg hadede min sport og krop til sidst”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hendes mor havde høje ambitioner om, at hun skulle blive verdens bedste kunstskøjteløber, men til sidst måtte Irina Olsen selv sige fra, da hun ikke længere kunne klare de konstante krav, skader og slankekure. Nu er hun en af landets største influencere, og i dette afsnit af podcasten ’Hvad gør de andre?’ fortæller hun Sisse Sejr, hvad hun har lært, og hvad hun vil give videre til sin egen datter.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Hvad gør de andre?

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Coop 365discount.

Sisse Sejr og Esben Bjerre ved godt, at de har et privilegeret liv med mere tid og overskud end de fleste. Alligevel kan deres hverdag også oversvømmes af sure pligter, skænderier og nemme løsninger.

I denne podcastserie inviterer de derfor en lang række danskere ind i deres hjem til en snak om familielivet, og hvordan vi sørger for at spise godt, have det sjovt og opfylde de store drømme.

Det hele handler om at blive klogere på, hvad de andre gør? For måske kan vi lære lidt fra dem alle sammen.

I det gamle Sovjetunionen var sport en måde at vise omverdenen, hvor godt systemet og landet var. Især vintersportsgrene som kunstskøjteløb var omgærdet af megen prestige. Irina Olsen voksede op her i det, der nu er Ukraine, og hendes mor havde en stor forkærlighed til sporten, og hun ønskede hendes datter skulle gå hele vejen. 

Derfor begyndte Irina Olsen allerede træningen som fireårig, og hun gik på en eliteskole for andre sportsbørn. Da hun kom til Danmark som 10-årig var ambitionen stadig den samme. Irina skulle helt til tops, og hun fik privattræner, der underviste hende i Moskva og Schweiz. I lang tid fulgte Irina ambitionerne, men til sidst blev det for meget. 

”Jeg havde spiseforstyrrelser, jeg fik skader, og jeg kunne ikke holde formen. Jeg hadede den sport til sidst. Jeg hadede min krop, og jeg altid var på slankekur. Men det var svært at slippe. Det tog tre år.” 

Det fortæller hun i dette sjette afsnit af ’Hvad gør de andre?’ med Sisse Sejr og Esben Bjerre. Sisse har inviteret Irina, da hun er imponeret af hendes drivkraft, og at hun selv oplever en eksistentiel krise i forhold til, hvad hun vil med sit arbejdsliv. 

”Min mor spurgte mig, hvad jeg ville i 9. klasse, og jeg havde en hel plan. Da jeg var 30 år, havde jeg opfyldt alt det. Og siden er jeg bare gået i stå. Jeg aner ikke, hvad jeg vil med mit liv. Jeg har en kæmpe eksistentiel krise for tiden. Jeg fylder 40 næste år, og jeg har ingen planer eller ambitioner, så jeg savner den målrettethed,” fortæller Sisse Sejr i indledningen til podcasten.

Irina Olsen har i dag en flot karriere som influencer med flere hundredetusinde følgere på Instagram, men efter skøjtekarrieren, hvor hun løb væk hjemmefra, havde hun flere år, hvor hun måtte hutle sig igen som blandt andet hjemløs. 

Hør, hvordan hun klarede den igennem, og hvad hun giver videre til sin egen datter. Du kan høre det i afsnittet her ovenfor, eller der, hvor du finder dine podcasts.


Vært: Sisse Sejr

Producer: Emilie Westh Wold

Musik og speak: Frej Levin

Redaktør: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics