I det gamle Sovjetunionen var sport en måde at vise omverdenen, hvor godt systemet og landet var. Især vintersportsgrene som kunstskøjteløb var omgærdet af megen prestige. Irina Olsen voksede op her i det, der nu er Ukraine, og hendes mor havde en stor forkærlighed til sporten, og hun ønskede hendes datter skulle gå hele vejen.
Derfor begyndte Irina Olsen allerede træningen som fireårig, og hun gik på en eliteskole for andre sportsbørn. Da hun kom til Danmark som 10-årig var ambitionen stadig den samme. Irina skulle helt til tops, og hun fik privattræner, der underviste hende i Moskva og Schweiz. I lang tid fulgte Irina ambitionerne, men til sidst blev det for meget.
”Jeg havde spiseforstyrrelser, jeg fik skader, og jeg kunne ikke holde formen. Jeg hadede den sport til sidst. Jeg hadede min krop, og jeg altid var på slankekur. Men det var svært at slippe. Det tog tre år.”
Det fortæller hun i dette sjette afsnit af ’Hvad gør de andre?’ med Sisse Sejr og Esben Bjerre. Sisse har inviteret Irina, da hun er imponeret af hendes drivkraft, og at hun selv oplever en eksistentiel krise i forhold til, hvad hun vil med sit arbejdsliv.
”Min mor spurgte mig, hvad jeg ville i 9. klasse, og jeg havde en hel plan. Da jeg var 30 år, havde jeg opfyldt alt det. Og siden er jeg bare gået i stå. Jeg aner ikke, hvad jeg vil med mit liv. Jeg har en kæmpe eksistentiel krise for tiden. Jeg fylder 40 næste år, og jeg har ingen planer eller ambitioner, så jeg savner den målrettethed,” fortæller Sisse Sejr i indledningen til podcasten.
Irina Olsen har i dag en flot karriere som influencer med flere hundredetusinde følgere på Instagram, men efter skøjtekarrieren, hvor hun løb væk hjemmefra, havde hun flere år, hvor hun måtte hutle sig igen som blandt andet hjemløs.
Hør, hvordan hun klarede den igennem, og hvad hun giver videre til sin egen datter. Du kan høre det i afsnittet her ovenfor, eller der, hvor du finder dine podcasts.
Vært: Sisse Sejr
Producer: Emilie Westh Wold
Musik og speak: Frej Levin
Redaktør: Emil Norsker