’Hvad gør de andre?’: Det har vi lært

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund

’Hvad gør de andre?’: Det har vi lært

Eller vælg, hvor du vil lytte

Det er ottende og foreløbigt sidste afsnit af vores populære podcast, og Sisse og Esben gør status over, hvad de har lært af deres gæster om økonomi, sundhed og en grønnere livsstil. Og så har de besøg af Esbens mor, der giver sin vurdering af de yngre generationer.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Hvad gør de andre?

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Coop 365discount.

Sisse Sejr og Esben Bjerre ved godt, at de har et privilegeret liv med mere tid og overskud end de fleste. Alligevel kan deres hverdag også oversvømmes af sure pligter, skænderier og nemme løsninger.

I denne podcastserie inviterer de derfor en lang række danskere ind i deres hjem til en snak om familielivet, og hvordan vi sørger for at spise godt, have det sjovt og opfylde de store drømme.

Det hele handler om at blive klogere på, hvad de andre gør? For måske kan vi lære lidt fra dem alle sammen.

Det er altid rart at få et godt råd, men det er som regel langt sværere at efterleve dem – både dem vi får, og dem, vi giver. Og Sisse og Esben har fået en masse i løbet af de syv første afsnit af podcasten ’Hvad gør de andre?’. 

De har haft et hav af gæster. Både fra deres egen omgangskreds, som alenemor Sisse Stroyer, sygeplejerske Pernille Volsgaard og piloten Anders Moesby, men også kendte danskere som blandt andre Adnan Al-Adhami, Irina Olsen og Sofie Østergaard.

Sidstnævnte gav gode råd om økonomi, og hvordan alle bør gå i gang med at spare op, så man kan investere noget af det i fx aktier. Og det fik faktisk Sisse Sejr til at åbne en aktiesparekonto og få bedre styr på sin konti. I det hele taget er det blevet nemmere for dem at tale om økonomi, mener Esben Bjerre. 

”Du er blevet bedre til at tage snakken uden, og det er sagt med al kærlighed, at lave ’en Sisse’, hvor du siger: Det kan jeg ikke tale om nu. Og det er lige meget, om jeg nævner det om formiddagen, til frokost eller især om aftenen.” 

En af forandringerne betød blandt andet, at Sisse Sejr ikke længere har otte konti, der hedder ’Grund konto’ uden at vide, hvilke kort, der var knyttet til de forskellige.

Når det gælder en sundere og grønnere livsstil, er der også sket visse forandringer. Blandt andet køber de mindre kød.

”Jeg tænker mere over det, end vi gjorde det tidligere. Det er rarere at lave mad, hvor der ikke er kød i, også fordi der er en generel fornemmelse af, at vi skal spare,” fortæller Sisse Sejr.

I dette sidste afsnit får de også besøg af Esbens mor, Anne-Mette Bjerre, og hun er, ifølge Sisse, den perfekte matriark. Men Annemette mener faktisk, at de nye generationer er bedre end hendes til at indgå i parforholdet og familielivet. 

”I snakker meget mere om det, vi gik bare hovedkulds ind i det.”

Efter skilsmissen bevarede hun et godt forhold til Esbens far, men sådan var det ikke i starten. 

”Jeg plejer at sige, at jeg ikke ønsker for mine fjender at blive skilt. Det er rædselsfuldt. Alle ens drømme og forestillinger går itu. Man gør sine børn kede af det. Selv om Esbens far og jeg taler godt sammen i dag, så er det noget, der er kommet hen ad vejen, for jeg synes jo ikke, han var den fedeste, da vi flyttede fra hinanden. Ellers var vi jo ikke flyttet,” fortæller Anne-Mette Bjerre.

Du kan høre alt, som Sisse Sejr og Esben Bjerre har lært i denne første sæson af ’Hvad gør de andre?’ i afsnittet her ovenfor, eller der, hvor du normalt hører dine podcasts.

Vært: Sisse Sejr og Esben Bjerre

Gæst: Anne-Mette Bjerre

Producer: Emilie Westh Wold

Musik og speak: Frej Levin

Redaktør: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics