’Hvad gør de andre?’ med Adnan Al-Adhami: ”Mine forældre så det ikke, da jeg voksede op, men jeg skreg jo homoseksuel”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Embla Egelund

’Hvad gør de andre?’ med Adnan Al-Adhami: ”Mine forældre så det ikke, da jeg voksede op, men jeg skreg jo homoseksuel”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Han laver skarp, men kærlig, politisk satire på DR, hvor han har fået sit folkelige gennembrud. I dette afsnit af ’Hvad gør de andre?’ taler han med Sisse Sejr og Esben Bjerre om, hvordan det var at komme fra Bagdad og vokse op i Viborg, og hvordan han drømmer, hans egen familie skal være.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Hvad gør de andre?

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Coop 365discount.

Sisse Sejr og Esben Bjerre ved godt, at de har et privilegeret liv med mere tid og overskud end de fleste. Alligevel kan deres hverdag også oversvømmes af sure pligter, skænderier og nemme løsninger.

I denne podcastserie inviterer de derfor en lang række danskere ind i deres hjem til en snak om familielivet, og hvordan vi sørger for at spise godt, have det sjovt og opfylde de store drømme.

Det hele handler om at blive klogere på, hvad de andre gør? For måske kan vi lære lidt fra dem alle sammen.

Når man kommer fra Bagdad til Viborg, vil der være fortællende forskelle, hvor man skiller sig ud. En af dem var for Adnan Al-Adhami madpakken. Hvor flertallet havde rugbrødsmadder, havde han ofte noget fladbrød. Det var han flov over og brokkede sig til sine forældre, når de købte ind.

”Men de vidste ikke, hvad de skulle putte på rugbrødet. Så puttede de falafel på. De havde måske hørt, man kunne putte pesto på, og så tænkte de, man måske lige så godt putte ketchup på. Det var flovt.”

I dette afsnit af ’Hvad gør de andre?’ taler Adnan Al-Adhami primært med Esben Bjerre, da Sisse Sejr er ved at køre deres yngste datter ind i vuggestuen. Men hun kommer dog tilbage til sidst i afsnittet.

Adnan Al-Adhami er uddannet journalist og blev for alvor kendt herhjemme som ham, der turde stille sjove (og lettere upassende) spørgsmål til landets politikere. I dette afsnit fortæller han, udover opvæksten i Viborg, også om at være homoseksuel, og om, hvordan han håber, hans familie bliver i fremtiden.  

Selve det at være homoseksuel i en minoritetsfamilie fylder meget lidt i deres samtaler i dag. Det er ikke fordi, hans forældre har noget imod homoseksuelle. De har bare svært ved at forstå, at det er deres egen søn, der er det.

”Det undrer mig, at min forældre ikke så det, da jeg voksede op. Jeg forstår slet ikke overraskelsen. Jeg har liget fået digitaliseret nogle gamle VHS-bånd fra dengang, og jeg skriger jo homoseksualitet,” fortæller Adnan Al-Adhami.

Når man er to mænd, er det at stifte en familie med børn en mere kompliceret affære.

”Man går ikke bare lige ind i soveværelset. Vi har forsøgt…”

Der er dog flere muligheder som fx adoption, regnbuebarn eller brug af rugemor. Hver løsning har nogle dilemmaer, men drømmen lever.

”Om 10 år vil jeg gerne have et barn. Og gerne to.”

Du kan høre meget mere om Adnan Al-Adhami (og selvfølgelig Sisse og Esben) i afsnittet ovenfor, eller der hvor du normalt finder dine podcasts.


Værter: Sisse Sejr og Esben Bjerre

Producer: Emilie Westh Wold

Musik og speak: Frej Levin

Redaktør: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics