’Mysteriebussen’ episode 2: ”Vi dykker ned i sagnet om Dybbølrockerne og Ingolf Listetyv”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Christoffer Stjernholm

’Mysteriebussen’ episode 2: ”Vi dykker ned i sagnet om Dybbølrockerne og Ingolf Listetyv”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Emil Mercedes og Mathias Skywalker kaster sig i dagens episode over et noget anderledes mysterie. De skal have en pause fra spøgelser, og heldigvis har Orgi-E fra Suspekt ringet ind med et tip: De to detektiver skal undersøge Sønderborgs hip hop-scene og snakke med både Jeppe Rapp og L:Ron:Harald.

Sponsoreret En del af serien:

Mysteriebussen

Emil Mercedes og Mathias Skywalker vil iklædt jakkesæt og med lup i lommen begive sig ud i Sønderborgs gader, hvor de vil forsøge at finde røverhistorier og opklare mysterier.

De har en telefonsvarer, hvor både kendte og ukendte mennesker ringer ind med alverdens mysterier og mærkelige beskeder. De kører rundt i en vaskeægte Mysteriebus der er helt i Scooby-Doo stil, og så har de to venner kendt hinanden hele livet. De er født og vokset op i Sønderborg, og nu vil de endelig forsøge at løse nogle af de mysterier, de er vokset op med. Sæt dig på bagsædet i Mysteriebussen, og tag med ud i gaderne, hvor røverhistorier og mysterier vil blive vakt til live.

Mysterier kan komme i alle afskygninger: Det kan være reelle mysterier om spøgelser og ånder, det kan være vandrehistorier om skøre mennesker eller et levn fra fortiden, som man ikke ved særligt meget om. Vores to detektiver i denne podcastserie tager imod alle slags mysterier og udfordringer, hvad end de er små eller store.

Podcasten er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond.

Endnu engang sidder Emil og Mathias i drivhuset omgivet af tomater og lytter til dagens telefonsvarer. Denne gang er det en reel kendis, der har ringet ind. Nemlig Emil Simonsen, eller Orgi-E, som han også kaldes, fra Suspekt. Han opfordrer de to detektiver til at dykke ned i hip hop-kulturen i Sønderborg.

”Jeg har hør noget om Dybbølrockerne, og en gut, der hedder Ingolf Listetyv” fortæller Emil, og det er lige præcis de to myter, de to detektivert vil kaste sig over i dag.

For at få svar på, hvem Dybbølrockerne og Ingolf Listetyv er, eller hvem de var, skal de to detektiver snakke med Jeppe Rapp og selvfølgelig L:Ron:Harald. For det er jo faktisk L:Ron:Harald, der igennem sine sange har introduceret os alle sammen til de mystiske mennesker.

“Jeg plejer at sige, at 50 procent i mine tekster er faktisk sandt, og 50 procent kunne være det,” som L:Ron:Harald forklarer, da han sætter sig ind i Mysteriebussen.

Her fortæller han, hvad der gemmer sig bag begrebet ‘dybbøls-kys’, og at Ingolf Listetyv var en rigtig person, der faktisk ville dræbe L:Ron: Harald.

“Men jeg var ikke bange. Jeg vidste, at han havde det meste i munden.”

I det hele taget kommer de godt til bunds i den sønderjyske hiphop-undergrund. Hør hele afsnittet her ovenfor, eller der, hvor du normalt hører podcasts. Der kommer et nyt afsnit i næste uge. Det er endnu uklart, hvad det handler om, men mysteriet fra afsnit 1 har de lovet at vende tilbage til på et tidspunkt.

”Vi skal til bunds i sagen om ‘Den hvide dame’. Den har internationalt potentiale,” som Mathias siger.

Podcasten er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond

Værter: Emil Mercedes og Mathias Skywalker
Tilrettelægger: Emilie With
Klip: Ida Frisk Carstensen
Redaktører: Cecilie Wortzieger og Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics