’Mysteriebussen’ episode 4: ”Vi har ramt en blindgyde”

Eller vælg, hvor du vil lytte

’Mysteriebussen’ episode 4: ”Vi har ramt en blindgyde”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Emil Mercedes og Mathias Skywalker er løbet ind i en dead-end. Der er simpelthen ikke nogen, der har ringet ind med mysterier, der skal opklares. Så de to detektiver tager sagen i egen hånd og begiver sig ud i Sønderborg, for at finde frem til spændende røverhistorier.

Sponsoreret En del af serien:

Mysteriebussen

Emil Mercedes og Mathias Skywalker vil iklædt jakkesæt og med lup i lommen begive sig ud i Sønderborgs gader, hvor de vil forsøge at finde røverhistorier og opklare mysterier.

De har en telefonsvarer, hvor både kendte og ukendte mennesker ringer ind med alverdens mysterier og mærkelige beskeder. De kører rundt i en vaskeægte Mysteriebus der er helt i Scooby-Doo stil, og så har de to venner kendt hinanden hele livet. De er født og vokset op i Sønderborg, og nu vil de endelig forsøge at løse nogle af de mysterier, de er vokset op med. Sæt dig på bagsædet i Mysteriebussen, og tag med ud i gaderne, hvor røverhistorier og mysterier vil blive vakt til live.

Mysterier kan komme i alle afskygninger: Det kan være reelle mysterier om spøgelser og ånder, det kan være vandrehistorier om skøre mennesker eller et levn fra fortiden, som man ikke ved særligt meget om. Vores to detektiver i denne podcastserie tager imod alle slags mysterier og udfordringer, hvad end de er små eller store.

Podcasten er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond.

Emil og Mathias ved ikke, hvad de skal gøre, for der er ikke nogen, der har ringet ind med hverken tips eller mysterier. De to detektiver er i vildrede.

De har dykket ned i historierne om Ingolf Listetyv og Dybbølrockerne med L:Ron:Harald, og de har fortalt historien om spritbåden. Men nu har de ingen spor på nye sager.

”Vi har ramt en blindgyde,” konstaterer Mathias.

De to detektiver prøver at finde frem til, hvem de kender, der ville være gode bud på kilder. Men efterhånden som Mathias og Emil giver sig i kast med at kontakte folk opdager de, at deres kilder forsvinder. De forsøger at få fat i John, men han er væk, og Leif Maibom vil ikke snakke med dem. Så hvad gør de så?

”Vores kilder forsvinder,” må Emil konstatere.

Pludseligt tikker der en telefonsvarer ind. Og den er fra John, der ellers var væk. Mathias og Emil finder ud af, at han er i Harzen, men han giver de to detektiver et tip.

”Jeg har to kammerater, og hvis der er nogen, der kan nogen røverhistorier, så er det Simon og Karin,” fortæller John.

Emil og Mathias bliver sat i kontakt med Karin og Simon. Det lyder som to helt almindelige mennesker, men de gemmer på spændende og vilde røverhistorier om, hvordan det var at bo og leve i Sønderborg i 70’erne og 80’erne?

”Vi kørte motorcykel, og vi kørte med rygmærke,” indleder Karin, og det er kun begyndelsen.

Dagen byder ikke på de store mysterier, men den byder på masser af underholdning og et væld af gode historier. Men i næste afsnit skal Mathias og Emil tilbage på sporet. Helt konkret skal de tilbage til slottet. For de skal have opklaret mysteriet om Den Hvide Dame.

Podcasten er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond

Værter: Emil Mercedes og Mathias Skywalker
Tilrettelægger: Emilie With
Klip: Ida Frisk Carstensen
Redaktører: Cecilie Wortziger og Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics