’Mysteriebussen’ episode 5: ”Det er ikke Spøgelse-Finn, er det?”

Eller vælg, hvor du vil lytte

’Mysteriebussen’ episode 5: ”Det er ikke Spøgelse-Finn, er det?”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Emil Mercedes og Mathias Skywalker kaster sig endnu engang over mysteriet om Den Hvide Dame. Det huer ikke Emil, men de to detektiver skal tilbage på slottet, og denne gang har de hjælp med sig, så de kan få besvaret nogle af deres mange spørgsmål her i finaleafsnittet af ’Mysteriebussen’.

Sponsoreret En del af serien:

Mysteriebussen

Emil Mercedes og Mathias Skywalker vil iklædt jakkesæt og med lup i lommen begive sig ud i Sønderborgs gader, hvor de vil forsøge at finde røverhistorier og opklare mysterier.

De har en telefonsvarer, hvor både kendte og ukendte mennesker ringer ind med alverdens mysterier og mærkelige beskeder. De kører rundt i en vaskeægte Mysteriebus der er helt i Scooby-Doo stil, og så har de to venner kendt hinanden hele livet. De er født og vokset op i Sønderborg, og nu vil de endelig forsøge at løse nogle af de mysterier, de er vokset op med. Sæt dig på bagsædet i Mysteriebussen, og tag med ud i gaderne, hvor røverhistorier og mysterier vil blive vakt til live.

Mysterier kan komme i alle afskygninger: Det kan være reelle mysterier om spøgelser og ånder, det kan være vandrehistorier om skøre mennesker eller et levn fra fortiden, som man ikke ved særligt meget om. Vores to detektiver i denne podcastserie tager imod alle slags mysterier og udfordringer, hvad end de er små eller store.

Podcasten er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond.

Mathias har haft svært ved at slippe det mysterium, de to detektiver kastede sig over i første episode, nemlig ‘Den Hvide Dame’. Så han har arrangeret noget, bag Emils ryg.

For de to detektiver skal tilbage på slottet, og de skal finde ud af, hvem ‘Den Hvide Dame’ er, og hvad hun laver på slottet. Det er dagens missions. Men de kan ikke klare det alene.

”Jeg kan se, der står en mand derovre.” konstaterer Mathias, da de ankommer til slottet og tilføjer: ”Jeg har lavet lidt forarbejde hjemmefra”.

”Det er ikke Spøgelse-Finn, er det?” spørger Emil.

Og jo, det er Spøgelse-Finn. Det er Emil ikke begejstret for, men Mathias får overbevist Emil om, at det her er vigtigt, for de gør det for verden.

”Vi gør ikke det har for din og min skyld, vi gør det her for Sønderborg og verden,” argumenterer Mathias.

Spøgelse-Finns civile navn er Finn Lorenzen, og han er ekspert i at komme i kontakt med den åndelige verden, og derfor er han den helt rigtige til at hjælpe Emil og Mathias igennem dagens udfordringer.

”Lad os håbe, at vi finder hende derinde. Et eller andet skal vi nok finde,” fortæller Finn, inden de begiver sig ind på slottet.

Og ganske rigtigt, så finder de noget.

Det er både det sidste og det første mysterie, som Emil Mercedes og Mathias Skywalker kaster sig over i denne omgang. Men hvem ved, måske triller Mysteriebussen igen rundt i gaden en dag og leder efter gode røverhistorier og spændende mysterier, som vores to detektiver skal opklare.

Podcasten er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond

Værter: Emil Mercedes og Mathias Skywalker
Tilrettelægger: Emilie With
Klip: Ida Frisk Carstensen
Redaktører: Cecilie Wortziger og Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics