’Mysteriebussen’ episode 1: ”Jeg fucker ikke med spøgelser”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Christoffer Stjernholm

’Mysteriebussen’ episode 1: ”Jeg fucker ikke med spøgelser”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Emil Mercedes og Mathias Skywalker kaster sig i første episode af ’Mysteriebussen’ over et af de mest kendte mysterier fra Sønderborg, nemlig Den Hvide Dame på Sønderborg Slot, og det bliver en skræmmende oplevelse for de to detektiver.

Sponsoreret En del af serien:

Mysteriebussen

Emil Mercedes og Mathias Skywalker vil iklædt jakkesæt og med lup i lommen begive sig ud i Sønderborgs gader, hvor de vil forsøge at finde røverhistorier og opklare mysterier.

De har en telefonsvarer, hvor både kendte og ukendte mennesker ringer ind med alverdens mysterier og mærkelige beskeder. De kører rundt i en vaskeægte Mysteriebus der er helt i Scooby-Doo stil, og så har de to venner kendt hinanden hele livet. De er født og vokset op i Sønderborg, og nu vil de endelig forsøge at løse nogle af de mysterier, de er vokset op med. Sæt dig på bagsædet i Mysteriebussen, og tag med ud i gaderne, hvor røverhistorier og mysterier vil blive vakt til live.

Mysterier kan komme i alle afskygninger: Det kan være reelle mysterier om spøgelser og ånder, det kan være vandrehistorier om skøre mennesker eller et levn fra fortiden, som man ikke ved særligt meget om. Vores to detektiver i denne podcastserie tager imod alle slags mysterier og udfordringer, hvad end de er små eller store.

Podcasten er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond.

Danmark har fået et helt nyt detektiv-par som ingen andre. De hedder Emil Mercedes og Mathias Skywalker, og de har sat sig for at løse Sønderborgs uløste gåder, mysterier og sagn.

Mathias, der er den ene halvdel af Mysteriebussen, har lavet en telefonsvarer, som man kan ringe ind til og fortælle om de mysterier, man gerne vil have, at de to detektiver skal opklare, og Emil har skaffet deres transportmiddel: En mysteriebus. I bedste Scooby Doo-stil skal de to venner køre rundt i Sønderborgs gader, hvor de skal forsøge at opklare mysterier.

I første episode har Emil og Mathias fået en besked fra en ældre dame, der har set noget uforklarligt på Sønderborg Slot. Hun har set et spøgelse. Men entusiasmen for det første mysterium er ikke delt ligeligt mellem de to detektiver.

”Jeg fucker ikke med sådan noget spøgelser. Det er ikke værdigt detektivarbejde,” mener Emil. Mathias derimod er noget mere begejstret for dagens udfordring.

De har forpligtet sig til et erhverv og overfor Sønderborgs borgere, så de to detektiver slipper ikke for at undersøge det her mysterium. De skal på jagt efter Den Hvide Dame, der efter sigende holder til på slottet, hvor hun vandrer hvileløst rundt.

Emil og Mathias starter med at begive sig ud i Sønderborgs gader, hvor de vil tale med borgerne. Kender de til et spøgelse på Sønderborg slot, og har de måske set Den Hvide Dame?

”Det er tit, hvis der er en lukket dør, så er de bagved,” fortæller en af de borgere, som de to detektiver snakker med. Hun er ikke i tvivl om, at der er spøgelser på slottet, og det huer ikke Emil.

Men det stopper ikke her, for de to detektiver får en enestående mulighed. De får mulighed for at komme ned i fangekælderen, og her sker der mystiske ting.

Hør første episode i vores helt nye serie her ovenfor, eller der, hvor du henter dine podcasts.

Podcasten er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond

Værter: Emil Mercedes og Mathias Skywalker
Tilrettelægger: Emilie With
Klip: Ida Frisk Carstensen
Redaktører: Cecilie Wortziger og Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics