John Kørner mener, at vi skal lære at græde mere offentligt: “Det frigør noget energi at græde igennem”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

John Kørner mener, at vi skal lære at græde mere offentligt: “Det frigør noget energi at græde igennem”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne ‘Bucket List’ har vært Le Gammeltoft besøg af kunstner John Kørner for at tale om det smukke ved, at vi skal dø en dag.

Sponsoreret af:
Kultur En del af serien:

Bucket List

I podcastserien ‘Bucket List’ sætter vært Le Gammeltoft tingene på spidsen ved at bede sin gæst skrive en såkaldt bucket list: En liste over, hvad man gerne vil nå, før man dør. Samtalen bliver både munter, seriøs og rørende, når der tales liv, død, familie, karriere, kærlighed og alt det indimellem.

Billedkunsteren John Kørner er ikke bange for følelser eller for døden – tværtimod. Faktisk fortæller han i dagens afsnit, at det er skønt, at vi skal dø. Og faktisk er der aldrig nogensinde blevet talt så meget om døden i ‘Bucket List’ som nu.

Kørner har imidlertid et nærmest poetisk blik på døden, som blandt andet skyldes, at han har set den i andres øjne gennem sin egen kunst, hvor han har portrætteret danske, faldne soldater i Afghanistan. 

For to år siden mistede han også sin gode ven, kunstneren og dj’en Master Fatman, hvilket satte hans egen eksistens i relief. 

“Når du er til en begravelse, finder du ud af, at du er i live,” siger han i samtalen, der også kommer til at handle om at græde – navnlig på åben skærm, som flere store sportsfolk har gjort den seneste tid. For eksempel fodboldstjernen Messi.  

“Der kan vi virkelig lære noget, os nordboer. Altså latinamerikanerne har jo grædt i tusindvis af år, og vi har gået og holdt det hen.”


Vært:
Le Gammeltoft

Producer:
Katja Grande

Redaktør:
Emil Norsker

Footer graphics