‘Heartbeats diskuterer’ sexisme i mediebranchen: “Ingen er rene i det her spil. ALLE ved noget”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto. Rita Kuhlmann

‘Heartbeats diskuterer’ sexisme i mediebranchen: “Ingen er rene i det her spil. ALLE ved noget”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Heartbeats’ kreative chef, Thomas Stokholm, kritiserer ledelsen på Ekstra Bladet for at have dækket over sager om krænkelser – og siger samtidig undskyld for selv at have været passiv. Lyt med her, når han og Le Gammeltoft taler med Kristoffer Zøllner om, hvordan man kommer sexisme i mediebranchen til livs.

Debat En del af serien:

Heartbeats diskuterer

I den aktuelle podcast, ‘Heartbeats diskuterer’, vil redaktionen sammen med skiftende gæster diskutere et aktuelt emne grundigt igennem. Det kunne være temperaturstigninger, ligestilling, medieforlig, tv-serien ’Years and Years’ eller Tour de France. På 30 minutter vender vi et emne, der optager os og inviterer markante personligheder indenfor området i studiet for at høre, hvad filan der foregår.

Når vi om nogle måneder skal se tilbage på året der gik, vil der især være én dato, som har været med til at definere 2020, nemlig 6. september hvor Sofie Linde på scenen til ZULU Comedy Galla fortalte om sine oplevelser med sexisme og #MeToo i Danmarks Radio. 

Siden har mediebranchen været på den anden ende af rygter og beskyldninger, og alle forsøger at overgå i hinanden i et forsøg på at grave nye historier frem og lege gætteleg. Hvem var manden, der krænkede Sofie Linde, og hvem er de mange andre, som har været sexistiske og grænseoverskridende over for andre kvinder? 

I dag ramte debatten så også Heartbeats, for i et interview med Fagbladet Journalisten fortæller vores kreative chef, Thomas Stokholm, at han i sin tid som chef på Ekstra Bladet kendte til mindst én sag om krænkende adfærd, uden at hverken han selv eller ledelsen på avisen gjorde noget. 

I denne podcast diskuterer Thomas Stokholm sine bevægegrunde for at tage bladet fra munden nu, og han beretter om den kult-agtige stemning, der hersker på Ekstra Bladet, som gør det svært at stoppe op og tænke sig om.  

”Jeg har elsket næsten hvert minut af min tid på Ekstra Bladet, men det er også et sted, hvor man fejrer sine sejre og nederlag og indimellem kan komme til at glemme, om det er mandag eller fredag. Det bliver en kult. Og det er både styrken og svagheden ved det sted,” siger Thomas Stokholm. 

I podcasten diskuterer Le Gammeltoft og Thomas Stokholm, hvorfor det er så svært at få ryddet op i mediebranchen, og hvordan man fremover skaber et arbejdsklima, hvor både mænd og kvinder kan gå trygge på arbejde hver dag. 

Find mere om
Footer graphics