‘Heartbeats diskuterer’ politisk teater: “Det er kultur, der skal sørge for, at vi lærer hinanden at tale sammen”

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Heartbeats diskuterer’ politisk teater: “Det er kultur, der skal sørge for, at vi lærer hinanden at tale sammen”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Heartbeats’ redaktør Kristoffer Zøllner kigger på kunst og politiks forbindelse til hinanden sammen med teaterdirektør, Eva Præstiin, skuespiller, Peter Larsen, samt instruktør, Simon Boberg.

Kultur En del af serien:

Heartbeats diskuterer

I den aktuelle podcast, ‘Heartbeats diskuterer’, vil redaktionen sammen med skiftende gæster diskutere et aktuelt emne grundigt igennem. Det kunne være temperaturstigninger, ligestilling, medieforlig, tv-serien ’Years and Years’ eller Tour de France. På 30 minutter vender vi et emne, der optager os og inviterer markante personligheder indenfor området i studiet for at høre, hvad filan der foregår.

Skal kunstnere blande sig i politik, og har kunsten overhovedet et ansvar for at tage politisk stilling? Disse spørgsmål stiller Heartbeats’ redaktør, Kristoffer Zøllner, til instruktør Simon Boberg, teaterdirektør på Betty Nansen, Eva Præstiin, samt skuespiller og instruktør, Peter Larsen, i denne udgave af ‘Heartbeats diskuterer’.

Simon Boberg er i øjeblikket aktuel med teaterforestillingen, ‘De asylsøgende kvinder’, på Betty Nansen Teatrets anneksscene, Edison. Stykket er baseret på en 2.500 år gammel græsk tragedie. Her sejler en gruppe kvinder over Middelhavet til Nordafrika for at søge asyl hos kongen i Grækenland. Med udgangspunkt i forestillingen diskuterer dagens tre gæster, om alt teater er politisk eller bør stræbe efter at være det. Hvad man kan, eller skal, tillade sig at gøre i sin kunst, og hvordan spejler kunsten den måde, vi indretter vores samfund på i 2019?

Footer graphics