‘Heartbeats diskuterer’ med Jean von Baden: Hvorfor har moderne menenesker brug for at dulme deres liv med misbrug?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Heartbeats diskuterer’ med Jean von Baden: Hvorfor har moderne menenesker brug for at dulme deres liv med misbrug?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Jean von Baden levede 20 år af sit liv som Københavns ubetingede festkonge med et massivt misbrug af alkohol og stoffer. Men i dag er han psykoterapeut og ekspert i afhængighed og taler om, hvorfor ungdommen skal have lov til at feste.

En del af serien:

Heartbeats diskuterer

I den aktuelle podcast, ‘Heartbeats diskuterer’, vil redaktionen sammen med skiftende gæster diskutere et aktuelt emne grundigt igennem. Det kunne være temperaturstigninger, ligestilling, medieforlig, tv-serien ’Years and Years’ eller Tour de France. På 30 minutter vender vi et emne, der optager os og inviterer markante personligheder indenfor området i studiet for at høre, hvad filan der foregår.

Som 15-årig fandt Jean von Baden sin mor død i sengen, men i stedet for at sørge over at være blevet forældreløs, besluttede han sig for aldrig mere at være tilstede i virkeligheden, men i stedet forvandle sit liv til en drøm – og sig selv til alter egoet, ‘Happy Space Boy’, som tog ud på en lang rejse i nattelivet som gogo-danser, pusher, dj, natklubejer, festarrangør, festpromotor og det mest kendte ansigt på den københavnske festscene – for at få kærlighed.

20 år senere vågnede han alene i et lånt sommerhus som alkoholiseret stofmisbruger og besluttede sig for at prikke hul på den boble af fortrængninger, han havde levet i. Han startede i terapi, uddannede sig som psykoterapeut og lever i dag som terapeut og misbrugskonsulent.

Jean von Badens ekspertise er afhængighed, og han ser den alle steder. Afhængighed af sociale medier, sex, rødvin, forbrug, gaming og stoffer, som mennesker bruger for at dulme deres angst og bekymringer. Og derfor kan han godt forstå, at de unge føler trang til at gå til piratfester.

Footer graphics