Geeti Amiri

Geeti Amiri blev tvangsfjernet og kom hjem som 23-årig: “Efter 6 år stod mit værelse fuldstændig, som jeg havde forladt det”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Anders Dall

Geeti Amiri blev tvangsfjernet og kom hjem som 23-årig: “Efter 6 år stod mit værelse fuldstændig, som jeg havde forladt det”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Skiftet’ kan du høre debattør Geeti Amiri fortælle sin historie om, hvordan hun blev tvangsfjernet fra sit hjem som 17-årig, og hvordan det har formet hende som menneske

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Skiftet

Et skift i livet kan komme som et lyn fra en klar himmel. Pludseligt og helt uden varseI står man ved en skillevej og skal gentænke hele sin tilværelse.

I podcasten 'Skiftet' er vært Flemming Møldrup på besøg hos en person, der har gennemgået et stort skift i deres liv. For at tale om hvordan skiftet har påvirket dem, hvad de har lært, og hvordan de er landet på den anden side.

Måske står du selv en dag i en lignende situation. I 'Skiftet' bliver du inspireret til, hvordan du med ro i maven finder dig selv i en situation, der kan virke uoverskuelig.

Da samfundsdebattør Geeti Amiri var 14 år, døde hendes far. Farens død lagde ansvaret for familiens gode navn og ære i hænderne på Amiris storebror – et ansvar, han aldrig skulle have haft. På det tidspunkt havde han svært ved at holde sammen på sit eget liv, så ansvaret var ham for stort, og som reaktion udsatte han Geeti Amiri for fysisk og psykisk vold i tre år. Amiri blev tvangsfjernet som 17-årig, og så derefter ikke sin familie i seks år.

Amiri delte sin historie i hendes bog, ‘Glansbilleder’, i 2016 og er blevet en aktiv stemme i samfundsdebatten, hvor hun kæmper for ligestilling i minoritetsmiljøerne. I 2018 trak hun dog stikket fra medierne og begyndte at uddanne sig til folkeskolelærer.

I dette afsnit af ‘Skiftet’ er vært Flemming Møldrup på besøg hos Geeti Amiri for at høre hendes livshistorie og for at forstå hendes stræben efter at leve gennemsnitligt liv med kartoffelmadder uden for den offentlige debat.

Footer graphics