De grønne grises klub iværksætteri Nadia Kamille

Camille og Nadia har sagt deres job op for at blive selvstændige: Nu kan du følge deres rejse de næste 32 uger

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Heartbeats

Camille og Nadia har sagt deres job op for at blive selvstændige: Nu kan du følge deres rejse de næste 32 uger

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvordan føles det at sige sit faste job op for at blive iværksætter? Uden egentlig at have en plan eller konkret idé? Og så endda for åben mikrofon? Følg med i Nadia Zinck Thiesen og Camille Gudman Langes rejse mod iværksætterdrømmen, hvor de håber på at skabe et arbejdsliv i bedre balance.

Samfund En del af serien:

De Grønne Grises Klub

Hvordan føles det at sige sit faste job op for at udleve drømmen om at være iværksætter? Uden egentlig at have en plan eller konkret idé? Og så endda i en podcast for åben mikrofon? Følg med i Nadia og Camilles rejse i de næste 32 uger, hvor de forsøger at udleve iværksætterdrømmen i håbet om at skabe et arbejdsliv i bedre balance.

Beskriv, hvorfor I gerne vil være iværksættere…

Camille: “Jeg vil gerne kunne styre min tid selv, mens mine børn er små. Og give mig selv mulighed for at afprøve mine mange små idéer.”

Nadia: “Frihed til selv at bestemme med hvad, hvornår og hvor meget jeg arbejder. Og forhåbentligt med tiden også økonomisk frihed.”

Hvad fik jer til at tage den beslutning?

Camille: “Jeg havde brugt 13 år på at dygtiggøre mig i marken indenfor radio og tv på DR, og næste naturlige skridt ville være en form for redaktørstilling. Men det havde jeg bare slet ikke lyst til. Jeg havde lyst til noget helt nyt og noget helt anderledes. Så da jeg var på barsel og sad limet til sofaen som stafylokok-inficeret ammemaskine i nogle måneder og havde rigtig meget tid til at tænke over min situation, besluttede jeg, at der aldrig ville komme det HELT rigtige tidspunkt at sige op på. Så jeg måtte hellere bare gøre det og se, hvad der skete.”

Nadia: “Jeg har altid vidst, at jeg en dag gerne ville forsøge mig som iværksætter eller selvstændig. Tanken om at skabe noget selv har altid boblet i mig. Men det var en snak med Camille i januar, der fik mig til at indse, at jeg skulle tage springet nu. Jeg havde ingen idé til, hvad jeg skulle leve af – men det føltes alligevel helt rigtigt. Jeg var på daværende tidspunkt på barsel med mit andet barn og fik det næsten fysisk dårligt ved tanken om, at jeg skulle tilbage til 9-17 hamsterhjul. Jeg ville have mere tid hjemme, mere tid til mine børn og mere fleksibilitet – så måtte jeg finde en måde at få det til at gå op på.”

Hvad driver jer?

Camille: “Min egen lykke og mine børns lykke driver mig. Jeg har af flere omgange overvejet, om jeg skulle blive hjemmegående husmor, men Corona-pandemien og nedlukningen var en gave, som viste mig, at det bliver jeg ikke glad af. Mit kompromis er, at jeg vil have en ugentlig fridag med mine børn, hvor jeg holder dem hjemme fra institution og laver noget nice med dem. Derudover vil jeg også gerne selv have en ugentlig fridag, hvor jeg laver ting, der lader mine batterier op. Jeg har underprioriteret mig selv rigtig meget, siden jeg blev mor, så det driver mig også, at tage revanche på den front.” 

Nadia: “At føle, at det er meningsfuldt at bruge tid på at arbejde. At teste mig selv for at se, om jeg kan finde ud af at skabe en sund virksomhed.“

Hvad er den største personlige udfordring for jer hver især lige nu?  

Camille: “Jeg synes, at det er dødsvært at prissætte mig selv, min tid og mine produkter. Pt. sætter jeg mine priser ud fra et sundt mix af desperate telefonopkald til min mor og mine veninder, og så sammenligning med andre iværksættere og selvstændige, der laver lidt af det samme som mig. Men jeg aner ofte ikke, om jeg skyder højt eller lavt.”

Nadia: “Jeg har en idé til en virksomhed, som jeg er meget usikker på om er realiserbar. Ideen er, at man skal kunne designe sit gør-det-selv-møbel på min hjemmeside ud fra personlige mål og ønsker, og så bestille det, så alt hvad man skal bruge til at bygge det, bliver sendt hjem til en. Jeg vil altså forsøge at automatisere, at man kan bestille og modtage custom made-produkter.” 

“Jeg er meget spændt på at se om det overhovedet lader sig gøre, som jeg forestiller det mig i mit hoved. Det er primært en teknologisk udfordring, som jeg er nødt til at løse selv, for jeg har ingen penge til at betale en udvikler. Det har jeg ikke prøvet før, så jeg står over for en stejl læringskurve.“

Hvad er det værste, der kan ske?

Camille: “Det ville ikke være sjovt, hvis min virksomhed gik af røven til, jeg måtte lukke ned om et par måneder. Og endnu mindre sjovt at skulle sige det højt i podcasten, i min mødregruppe og på instagram. The shame! Godt at det bare er en følelse, og at følelser går over.”

Nadia: “Udover død og sygdom, så er det værste, at jeg får bekræftet, at jeg ELSKER livet som iværksætter, men ikke kan finde ud af at tjene penge på det. Så vil jeg aldrig kunne se mig tilfreds med et lønmodtager job igen uden inderst inde at længes tilbage til iværksætterlivet.”

Hvis I kunne ændre én ting ved jeres eget arbejdsliv med et knips lige nu, hvad ville I så ændre?

Camille: “Hvis jeg kunne trylle, ville jeg fjerne min egen usikkerhed. Den er en udfordring for mig i mit iværksætterliv lige nu, kan jeg mærke. Pt. er jeg nemlig personligt på spil i mange af mine ideer. Jeg har en online mødregruppe, hvor jeg ligger personlige videoer op. Jeg har en instagram som er baseret på personlige overvejelser omkring mit liv. Og jeg er ved at optage en podcast, som handler om at springe ud i livet som iværksætter og være ved at skide i bukserne over det. Alle de produkter har jeg det godt med og er stolt af, men det er svært for mig at adskille produktet fra mig selv. Og derfor gør kritik af mine produkter ondt på mig personligt. Så det arbejder jeg med at lære at håndtere, og ændre.”

Nadia: “Jeg har været chef i eget liv i nu fire uger, og det har været super fedt. Men man kan vel knapt kalde det et arbejdsliv, for jeg har ikke tjent nogle penge endnu, så hvis jeg skulle ændre én ting, så var det det: Lidt flere penge på kontoen.”

Hvilken konkret fremtidig bedrift repræsenterer personlig succes for jer?

Camille: “Jeg ser først mig selv og min virksomhed som en succes, når jeg kan hoppe af supplerende dagpenge og stadig have råd til at blive boende i min lejlighed med min familie. Håber, der er nogle Guder deroppe, der læser med her. Gode vibes min vej, tak!”

Nadia: “Jeg har mange små milepæle foran mig lige nu: At oprette et CVR-nummer, at finde på et navn og at bygge min hjemmeside.”

“Lidt længere ude i fremtiden glæder jeg mig vildt meget til, at jeg kan fejre, når jeg kan udbetale mig selv min første løn. Der skal poppes en stor flaske champagne!”

Hvor håber I at være om 10 år?

Camille: “Om 10 år håber jeg at have bygget er mor-imperie, som støtter, styrker og hjælper mødre. At være med til at gøre en forskel for de fantastiske kvinder, som besidder det mest undervurderede, sårbare og magiske erhverv af alle. Det drømmer jeg om. Og til den tid at have fået andre seje damer med i min iværksætter-båd, så vi kan ro afsted sammen.“

Nadia: “Hvis jeg skal drømme stort, så har jeg en virksomhed, der tjener nok penge til, at jeg ikke skal arbejde mere end fire dage om ugen. Måske har jeg solgt den til et flot beløb og nyder bare livet med mine børn og mand.”

“Uanset hvad, håber jeg, at jeg er glad for, at jeg tog denne beslutning og at jeg har fundet et arbejdsliv, der føles meningsfuldt.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics